Recensie: Danko Jones – Wild Cat

Danko Jones – Wild Cat
Format: CD – LP – Digital / Label: AFM – Soulfood
Releasedatum: 3 maart 2017

Recensie: Bert Ruisch

Danko Jones: Wild Cat rockt als een trein!

Over het algemeen scoren Canadese bands en musici niet erg hoog in de populariteitspolls in NL en de rest van Europa, de hele grote namen uitgezonderd, zoals Neil Young, Saga, Rush. Opvallend is dat Canadese bluesdames het zeer behoorlijk goed doen, denk b.v. aan Layla Zoe die een heel behoorlijke fanschare heeft in Europa.

De band rond zanger/gitarist Danko Jones is een typisch voorbeeld van een band die hier steeds net onder het oppervlak bubbelt en dat is jammer. De energie die de band uitstraalt tijdens liveshows is enorm en dat komt ook weer volledig tot uiting op hun nieuwste, achtste studio album ‘Wild Cat’. Waar de voorganger ‘Fire Music’ af en toe ontspoorde qua richting, is ‘Wild Cat’ een dijk van een plaat, volgestampt met dampende, straight forward rock met stevige blues invloeden en ritmes. Zeker liefhebbers van b.v. Thin Lizzy, Kiss toen ze nog goed waren en Blue Cheer, maar ook van illustere voorgangers Max Webster (ook Canadees), zullen aangenaam verrast worden.

Tuurlijk, het is allemaal recht toe, recht aan, maar dat kunstje beheersen ze donders goed.

Het gitaarwerk van Danko Jones staat als een huis en is strak, de baslijnen ondersteunen op een perfecte manier en ook de drums passen perfect in de mix. Kortom, ook de productie laat weinig tot niets te wensen over. Geen van de nummers overschrijdt de 4 minuten, dus de lp bevat dezelfde 11 nummers als de cd.

De plaat opent met I Gotta Rock, een liefdesverklaring aan uit je dak gaan op (rock)music. Daarna volgt My Litlle RnR en het dendert door tot en met de afsluiter Revolution (But Then We Make Love). Verwacht ook geen tekstuele hoogstandjes. Alle nummers gaan of over rock and rollen of over vrouwen en soms over beide. Ik vind het prima, want soms is dit alles wat ik wil horen.
Mijn favoriet is Success In Bed, maar dat morgen weer anders zijn, want deze ‘Wild Cat’ blijft nog wel even op mijn favorietenlijst staan en ik zal de band zeker weer live gaan zien en horen.

Tracklist:
01. I Gotta Rock
02.My Little RnR
03. Going Out Tonight
04. You Are My Woman
05. Do This Every Night
06. Let’s Start Dancing
07. Wild Cat
08. She Likes It
09. Success In Bed
10. Diamond Lady
11. Revolution (But Then We Make Love)

Website: Danko Jones
https://www.facebook.com/dankojones/

Tour:
19 maart: Amsterdam – Melkweg

19 maart 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe