Dani Wilde - Shine (CD)

Dani Wilde
Shine

Formaat : CD
Label : Ruf Records
Release : 13 september 2010

Door Stan van der Lugt

In 2008 debuteerde Dani Wilde met het goed ontvangen “Heal My Blues” en onlangs verscheen de opvolger “Shine”. Met een aantal puike muzikanten en onder bezielende leiding van Mike Vernon werden elf tracks vastgelegd op “Shine” waarvan er negen van de hand van Dani zijn.

Het album opent met een lekker groovende titelsong, met een hoofdrol voor de mondharmonica van Will.
In het uptempo “Some Kinda Crazy” staan de gitaren van Dani en Ben op de voorgrond maar blaast Will ook nog steeds een flinke partij mee.
“Miss You” van de Stones wordt gepresenteerd in een bluesy langzamere versie dan het origineel, met opnieuw een hoofdrol voor Will die de originele riff van Sugar Blue naar de kroon steekt. De toegevoegde blazers maken dit bluesfeestje compleet.

“Don’t Give Up On Me” en het door Aretha Franklin geïnspireerde “How Do You Do It” zijn prachtig gezongen moderne soul songs die er om vragen om op single te worden uitgebracht. De fraaie onderkoelde baspartij van Roger Innis op “How Do You Do It” geeft de song extra dynamiek.
“Red Blooded Woman” en “Abondoned Child” zijn bluessongs met prachtig gitaarwerk en dito harmonica spel.
“I Don´t Even Care” is een breekbaar liedje over een verloren gaande relatie. De onverwachte afsluitende spetterende gitaarsolo knalt de speakers uit.

In de zomermaanden zet Dani zich in voor de (wees)kinderen in Embo te Kenia. De solo akoestische afsluiter “Big Brown Eyes” is, net als “Abondoned Child”, een gevoelige song over het lot van deze kinderen.
De goed in gehoor liggende songs, het hoge spelniveau, en de uitgebalanceerde mix van blues en moderne soul maken van “Shine” een aangename luisterervaring.
Opvallend is de inbreng van Will Wilde, een virtuoos op de mondharmonica wiens spel doet denken aan dat van de legendarische Charlie Musselwhite. Van broer en zus Wilde gaan we de komende jaren nog veel plezier beleven.

De release zal in oktober gepaard gaan met haar ‘SHINE’ European Tour. Waarbij zij ook zal optreden in het Bluescafe in Apeldoorn!
22 Oktober 2010 – Blues Café , Apeldoorn

Tracks

1.Shine
2.Some Kinda Crazy
3.Miss You
4.How Do You Do It?
5.Red Blooded Woman
6.Don’t Give Up On Me
7.I Don’t Even Care
8.Abandoned Child
9.Born To Love Him
10.Where Blues Begins
11.Big Brown Eyes

Dani Wilde-guitar & vocals
Will “harmonica” Wilde-harmonica
Stuart Dixon, Ben Poole & Laura Chavez-guitars
Pete Wingfield-keyboards
Roger Innes-bass
Jamie Little-drums
Martin Winning & Matt Holland-horns

Internet : daniwilde.moonfruit.com


Ook op Blues Magazine ...