Dani Wilde – Juice Me Up

Format: CD / Label: Ruf Records / Release: Februari 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

De Britse singer/songwriter en gitarist Dani Wilde zit bepaald niet stil en is alweer aan haar derde album toe (de samenwerkingsverbanden Girls With Guitars en BluesCaravan niet eens meegeteld).

Juice Me Up opent met Don’t Go Making Me Cry, een opwindende soulsong zoals die in de sixties werden gemaakt in de Stax studio te Memphis. De song wordt ondersteund door een blazerssectie, die we overigens zo ongeveer op de helft van de songs terughoren.
De gitaarsolo roept herinneren op aan Albert King, niet toevallig ook een Stax artiest van 40 jaar geleden.
Don’t Go Making Me Cry is ook een soulsong, echter met invloeden uit de jaren 70 waardoor een en ander gepolijster klinkt. De blazers zijn ook weer present, echter een gitaarsolo ontbreekt nu.

Let Me Show You is een knipoog naar de gouden tijd van de RockandRoll, compleet met handclaps en een vet achtergrond koortje, met natuurlijk een hoofdrol voor de gitaar van Dani.
Met Crazy World (een lied over kindsoldaten) en The Burning Truth gaat Dani opnieuw terug in de tijd en dan nog wel naar de funk uit de jaren zeventig. Vette grooves en strakke ritmen die de tijden van o.a. The Isley Brothers doen herbeleven.
Who’s Loving You is een soulachtige ballad met een mooie afsluitende gitaarsolo van Dani.

De eerste “echte” en zo’n beetje de enige blues Mississippi Kisses is een ouderwetse shuffle met een hoofdrol voor broer Will op de mondharmonica.
All I Need is een ballad met fraai slide spel terwijl met Falling weer wordt terug gegrepen naar de het geluid van de Memphis soul.
Juice Me Up en Sweet Inspiration zijn moderne pop/rock songs waarin de invloed van Sheryl Crow is te bespeuren. Het afsluitende I Will Be Waiting is een akoestisch duet met Stuart Dixon.

Met dit album staat Dani verder van haar blues roots dan ooit en lijkt zij zich nog meer te richten op andere muziekstijlen. Erg is dat niet want de diverse muziekstijlen maken van het album een gevarieerde en rijke luisterervaring dat niet snel verveelt.

Tracks:
Don’t Go Making Me Cry
Walk Out The Front Door
Let Me Show You
Crazy World
Who’s Loving You
Mississippi Kisses
All I Need
The Burning Truth
Falling
Call On Me
Juice Me Up
Sweet Inspiration
I Will Be Waiting

Website artiest: www.daniwilde.com


Ook op Blues Magazine ...