Recensie: Cry Wolff Blues Band – Live At The Blues Café, Live To Play Loud

Cry Wolff Blues Band – Live At The Blues Café, Live To Play Loud

Tekst: Paul Scolman

De heren van de Cry Wolff Blues Band hebben gekozen om een DVD in plaats van een CD uit te brengen. “De reden”, aldus Bosco Streumer, “is omdat we zelf, als we live muziek beluisteren, er het liefst beelden bij zien….. Live is niet alleen geluid, maar ook de uitdrukking op de gezichten….. De interactie tussen de bandleden”.

“De DVD is puur live en zonder overdubs opgenomen, dit om de live sfeer zo puur mogelijk weer te geven”. Een loffelijk streven zou ik zeggen, alsook de durf deze DVD in eigen beheer uit te brengen, heeft voor en nadelen.

Kijkend op de achterkant van de keurig verzorgde cover (met een klein schoonheidsfoutje in de opsomming), valt onmiddellijk op dat de meeste nummers geschreven zijn door derden, reeds gespeeld door de duvel en z’n ouwe moer. Wie een beetje blues in zijn bloed heeft zitten, kent deze nummers op zijn duimpje, wat ik overigens niet af wil doen als een diskwalificatie. Het geeft weer waardoor de heren zijn beïnvloed: O.a: The Who, Wishbone Ash, The Stones, Gallagher, Clapton, Johnny Winter, BB King, Albert King & Albert Collins om er een paar te noemen. Dat kun je dus één op één terug zien op deze DVD, op twee nummers ondersteund door zangeres Mieke Polman.

Het Intro is van Hans Morelis, als eerste, en het laatste nummer “Slide On Blues” is ook van zijn hand. Alles wat er tussen zit zijn covers van o.a. Robert Johnson, Junior Wells, Blind Willie McTell, Chris Smither, The SRV-man, Jimi Hendrix om er maar een paar te noemen.

De nummers aaneengeregen, staan garant voor een culturele top avond in uw lokale kroeg, getuige deze opname in het Blues Café te Apeldoorn voor de gelegenheid: “Pride And Joy”, “Messin’ With The Kid” het door Hans Morelis tekstueel versleutelde “Cry Wolff Left Chicago” is uiteraard van Billy Gibbons (ZZTop), “Red House”, “A Million Miles Away”, is een kleine greep van deze met passie gespeelde DVD die 1 uur en 44 minuten duurt.

Muzikaal zit het met deze driemansformatie wel goed. De zang blijft in mijn ogen/oren een weinig achter, maar dat kan aan de opname liggen. Over interactie gesproken: Een cursus moeilijk kijken hoeven de heren niet meer te volgen, dat zit wel goed. Ik ga de DVD verder niet ontleden. De nummers die hieronder staan weergegeven zeggen ruim voldoende om te beoordelen of u de DVD een luister/kijkbeurt wilt geven lijkt me.

Deze schijf voegt niet heel veel toe aan wat er al op de markt te krijgen is, maar ik heb vrienden die roepen dan altijd: “Ach, voor d’r bij…..!”

Op donderdag 3 mei staat Cry Wolff Blues band in het voorprogramma van king of slide Eric Sardinas in de Gigant te Apeldoorn. Over een culturele top avond gesproken… Het zegt is iets over deze band lijkt me, maar oordeel zelf.

Cry Wolff Blues Band plays:

 1. Intro (Hans Morelis)
 2. Statesboro Blues (Blind Willie McTell)
 3. Born Under A Bad Sign (Booker T Jones & William Ben)
 4. Mama Talk To Your Daughter (J. Lenoir)
 5. Love In Vain (Robert Johnson)
 6. Pride & Joy (Stevie Ray Vaughn)
 7. Have You Ever Loved A Woman (Billy Myles)
 8. The House Is Rockin’ (Doyle Bramhall)
 9. Fortunate Son (John Fogerty)
 10. Green River (John Fogerty)
 11. Hey Joe (Billy Roberts)
 12. Messin’ With The Kid (Junior Wells)
 13. Cry Wolff Left Chicago (Hans Morelis / Billy Gibbons)
 14. How ‘d You Learn To Shake It Like That (Snooky Pryor)
 15. Love Me Like A Man (Chris Smither)
 16. A Million Miles Away) (Rory Gallagher)
 17. Red House (Jimi Hendrix)
 18. Too Much Alcohol (J.B. Huto)
 19. Cocaine (J.J. Cale)
 20. Crossroads (Robert Johnson)
 21. Slide On Blues (Hans Morelis)

www.crywolfbluesband.nl

2016-10-14T01:06:01+00:00 22 april 2012|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe