Foto Recensie: Comin’ Home The Band - Live On WMNF 88.5

Comin’ Home The Band – Live On WMNF 88.5
Format: Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 9 november 2017

Tekst: Peter Marinus

Maak kennis met het trio Comin’ Home The Band uit Winter Haven, Florida. Dit trio wordt gevormd door het echtpaar Amby Madden (zang, bas) en Tony Madden (gitaar), samen met drummer Danny Richard. Ik kan mij een Nederlandse band herinneren die ook door een echtpaar geleid werd, Take It For Granted, met John Dirven en Netty Driesen. En aan deze band doet dit Amerikaanse trio mij ook denken. Op dit live album, dat werd opgenomen bij radiostation WMNT 88.5 uit Tampa, Florida, bewijst het trio dat het een solide bluesrock band is.
Zangeres en bassiste Amby beschikt over een zeer krachtige bluesy stem, die uitstekend in deze muzieksoort tot zijn/haar recht komt. Echtgenoot Tony komt met de ene na de andere keiharde gitaarriff en blijkt ook snoeihard te kunnen soleren. Drummer Tony Madden speelt een bescheiden maar zeer zeker swingende rol in dit trio.

Geopend wordt met het lome, licht funky Borderlands. Tony beperkt zich voor het grootste gedeelte van dit nummer tot harde rauwe gitaarlicks en gaat op het eind los in een gierende solo. Change’s Time gaat gelijk spetterend rockend van start met staccato funky gitaarriffs en een scheurende gitaarsolo. In Cold Dark Hearted Queen wordt wat gas teruggenomen. Deze ontspannen shuffle heeft een ietwat jazzy geluid met koele zang van Amby. Niet verwonderlijk want zij is tenslotte een “cold dark hearted queen”. Ook I Believe is een zeer ingetogen ballad waarin de krachtige vocalen van Amby prima uit komen.
Daarna gaat het gas er weer op in de funky bluesrocker Rainin’, dat mij deed denken aan de bluesrock op het album “Truce” van Jack Bruce, Bill Lordan en Robin Trower uit 1981. Ook in When The Fever Breaks gaat het trio hard tekeer. Een broeierig stomende rocker met massief gitaargeluid van Tony.
Het stuwende drumwerk van Danny opent de afsluiter, You Don’t See Me. Een lekker warm klinkende shuffle.

Comin’ Home The Band bewijst dat er hier sprake is van een band, die live prima uit de voeten kan. Nu ben ik benieuwd naar een studio album!

'When The Fever Breaks'- Comin' Home The Band live at WMNF on Musicians Wanted


Tracklist:
01. Borderlands
02. Change’s Time
03. Cold Dark Hearted Queen
04. I Believe
05. Rainin’
06. When The Fever Breaks
07. You Don’t See Me

Website: Comin’ Home The Band


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.