ColinJames25Live_cover

Colin James – Twenty Five Live
Format: CD/ Label: EMI Music
Releasedatum: Maart 2013
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst:  Jan van Eck

Tot voor kort kende ik deze Canadees niet, hoe hij aan de aandacht is ontsnapt weet ik niet (waarschijnlijk omdat hij bijna niet buiten Canada optreed), maar met dit mooie live overzicht van zijn 25-jarig muzikant zijn, wordt dit alsnog goed gemaakt.

Zijn frisse manier van spelen maakt dit tot een mooi album, dat zeker met de volumeknop op een hogere stand, lekker knalt. Hij is inderdaad, zoals in diverse media gesuggereerd, het Canadese antwoord op Kenny Wayne Shepherd en Chris Duarte.

Gezegend met een lekkere stem en een goede sound speelt Colin 14 van de 16 nummers de pannen van het dak, zowel de uptempo als de slowblues passeren de revue. De opener ‘Saviour’ belooft al veel goeds, maar dan klinken de nummers ‘Sweet gone sour’ en ‘I’m diggin’ een beetje pretentieloos, maar gelukkig is het goede gevoel bij nummer 4, ‘de lekkere souvolle blues, ‘Fool for you’ helemaal terug, gevolgd door een heerlijke blues met een funky inslag ‘Sneakin’ Sally through the alley’. ‘Man’s gotta be a stone’ hakt er lekker in met een vette solo en waarbij de harp wat mij betreft wel wat meer gebruikt had mogen worden. Slowbluesnummers ‘Shed a little light’, ‘Bad habbits’ en ‘Into the mystic’ (akoestisch) zijn toch zeker pareltjes op dit album, waarvan ‘Into the mystic’ voor mij de topper is. Op deze schijf wordt ook veelvuldig een beroep gedaan op de blazerssectie en met succes, de muziek krijgt hier toch nog meer swing door. Een cover kan op zijn tijd, zeker als deze gespeeld wordt zoals ‘Oh well’, prima neergezet met veel body en vet gitaarspel.

http://www.colinjames.com/

Conclusie: op 2 nummers na een cd met ballen.

Tracklist:
1. Saviour 4:09
2. Sweets Gone Sour 4:25
3. I’m Diggin’ 4:06
4. Fool For You 3:45
5. Sneakin’ Sally Through The Alley 3:55
6. Shed A Little Light 4:15
7. Man’s Gotta Be A Stone 4:44
8. Freedom 5:07
9. Why’d You Lie 5:27
10.Oh Well 3:55
11.It Ain’t Over Yet 4:10
12.Bad Habits 4:47
13.Stones In My Passway Just Came Back 6:27
14.Into The Mystic 4:31
15.Johnny Coolman 3:32
16.Ain’t Nothing You Can Do 6:11


Ook op Blues Magazine ...