Foto Recensie: Claudia Robbens - Who You Want To Be

Claudia Robbens  – Who You Want To Be
Format: CD – Digital / Label: Robe&line
Releasedatum: 4 september 2017

Tekst: Johan Vlasblom

Altijd leuk wanneer je muziek hoort van iemand waarvan je nog nooit hebt gehoord. Vooral als die muziek erg fraai is. En dat is zeker het geval bij ‘Who You Want To Be’ van Claudia Robbens.
Geboren in Den Haag, gezongen in het Spaans en het Papiamento, een single opgenomen met Robby van Leeuwen en sessiewerk gedaan met Bolland en Bolland en met de songs van ABBA in het More Stars project van Jaap Eggermont. Een mooie bio maar niet perse een aanbeveling wanneer je een rootsplaat maakt. Maar waarschijnlijk hebben al die vlieguren er wel voor gezorgd dat ze nu zo zelfverzekerd en volwassen klinkt.

Met ‘Who You Want To Be’ komt voor haar een lang gekoesterde droom uit: een plaat met eigen nummers. En Den Haag is op die plaat ver weg. We bevinden ons muzikaal gezien middenin de Heartlands van Amerika. ‘Who You Want To Be’ is een mooie mix van soul, country, blues, folk en Americana. Ik hoor af en toe echo’s van (de jonge) Lucinda Williams en  soms wat vleugjes Maria McKee, Rickie Lee Jones en Chrissie Hynde. Maar ik hoor vooral Claudia Robbens. En ze maakt indruk. Met een soepele stem die afwisselend speels, subtiel, stoer en soms zelfs aangenaam argeloos is. Ze zingt bovendien mooi ‘dichtbij’ en met autoriteit: je moet luisteren. Robbens wordt ondersteund door een prima band die bestaat uit gitarist Kim Wijsbeek, pianist Ruud de Grood en bassist Dick Hoppe.
Zij worden fraai aangevuld en versterkt door Arie Verhaar op drums, Joost van Es op viool, Jan van Bijnen op pedal steel , Gregor Hamilton en Ferry Lagendijk op keyboards, BJ Baartmans op slide gitaar en Isaac Muller op dwarsfluit. Onder leiding van producer Andre van den Bunt zorgen ze met elkaar voor een rijk, mooi en warm geluid. Nummers als Orange County, Into You en Old Habits Part II zijn erg mooie mid tempo songs en het folky en hypnotiserende So Far Frome Home en Hope maken eveneens veel indruk. Maar de ballads zijn natuurlijk de echte moments of truth. En daarin slaagt ze glansrijk.  Out Of The Shelter en Like The Sun And The Rain zijn al prachtig maar het absolute prijsnummer is het indrukwekkende en verstilde Dance And Pray. ‘Lay your head on my shoulder baby, will you hold me tight, will you stay, not go away….’ Kippenvel. Laat nu die winteravonden maar komen. Op haar site staan vooralsnog slechts vier optredens aangekondigd. Ik hoop dat dat er veel meer worden. Gaat dat zien en horen.

Claudia Robbens - So Far Away From Home

Tracks:
01. Who You Want To Be
02. Head Out Of The Water
03. Cherokee
04. Mr. Blues
05. Orange County
06. Out Of The Shelter
07. It Plays On
08. Into You
09. Hope
10. Old Habits Part II
11. Dance And Pray
12. So Far Away From Home
13. Like The Sun And The Rain

Website: Claudia Robbens


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.