Cindy Morgan – Autumn & Eve – Old Testaments Volume 1 (EP)
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 8 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

Cindy Morgan is een Amerikaanse singer-songwriter uit Harrogate, Tennessee, die inmiddels al tien albums achter haar naam heeft staan. Haar muziek is overduidelijk in te delen in de Americana hoek. Americana met een Christelijke inhoud. Dat bedoel ik niet als een waarschuwing maar gewoon als constatering van een feit.
De Christelijke inhoud van haar nummers past namelijk perfect bij de intieme breekbare folknummers die zij op haar nieuwe EP heeft staan. Nummers waarin zij zaken uit het Oude Testament mengt met de hedendaagse zaken.
En nummers schrijven kan Cindy als de beste. Het is niet voor niets dat artiesten als Glen Campbell, Ricky Skaggs en Amy Grant nummers van haar opnamen.

De EP is gevuld met alleen maar ballads. En die zijn stuk voor stuk prachtig.

Neem nou de opener, In The Beginning. Na een intro met tokkelende banjo en zacht stampende bassdrum ontwikkelt zich een loom bonkende folkballad met een flink bluegrass randje. Het stemgeluid van Cindy is kristalhelder en zeer intiem en klinkt bij vlagen als een mix van Katie Melua en Emmylou Harris.
West Of Nod opent met tsjilpende vogeltjes en een heerlijk zoemende contrabas. Dan komt Cindy’s betoverende stem erbij in een hemels zwevende Americana ballad. Ook Dear Life is een zeer intieme en breekbare ballad met weelderige, functionele begeleiding, die alle ruimte maakt voor de prachtstem van Cindy. De single Weight komt je middels warm golvende keyboardklanken tegemoet zweven. Dit nummer klinkt als een combi van folk en ambient, qua geluid enigszins te vergelijken met het werk van 10,000 Maniacs.Dat atmosferisch zwevende geluid is ook aanwezig in de pianoballad Like David met schitterende weemoedige meerstemmige zang.
De EP sluit af met In The Beginning (Reprise), een instrumentale versie van het openingsnummer van de EP

Deze EP van Cindy Morgan toont wederom aan dat ook muziek met een Christelijke boodschap zeer indrukwekkend kan zijn.


Tracklist:
01. In The Beginning
02. West Of Nod
03. Dear Life
04. Weight
05. Like David
06. In The Beginning (Reprise)

Website: Cindy Morgan


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.