Foto Recensie: Chris Rea - Road Songs For Lovers

Chris Rea – Road Songs For Lovers
Format: CD – LP / Label: BMG
Releasedatum: 29 september 2017

 Tekst: Joop van Rossem

 Zoals zovelen ontdekte ik Chris Rea middels zijn hitje Fool (If You Think It’s Over) waarmee hij in 1978 debuteerde. Enkele maanden later lag zijn debuut-lp ‘Whatever Happened To Benny Santini’ al in de ramsjbakken waar ik ‘m, aangemoedigd door een redelijk positieve recensie in Muziekkrant OOR, snel uitkaapte. Een verstandige keus want die eerste plaat is nog steeds een sterke staaltje poprock, maar ook omdat die aanschaf het begin was een levenslange bewondering voor de Britse singer-songwriter met het koffiebruine stemgeluid. De meeste mensen kennen de inmiddels 66-jarige Rea van zijn hit Josephine en van de decembermaand als zijn Driving Home For Christmas tot vervelens te horen is.

Chris Rea heeft wel iets met reizen, dat maakt die kersthit duidelijk, maar ook zijn splinternieuwe werkstuk ‘Road Songs For Lovers’, waarop maar liefst vijf songtitels staan die iets met dat thema te maken hebben. Van vernieuwingsdrang kan de Engelse bard niet meer worden beticht. Zijn nieuwe langspeler bevat opnieuw de prettig wegluisterende selectie van rustige popsongs (Nothing Left Behind, Road Songs For Lovers, Two Lost Souls, Angel Of Love, Breaking Point), stevige rocksongs met zijn jankende slidegitaar als rode draad (Happy On The Road, The Road Ahead) en liedjes met lichte soul- en jazzinvloeden (Moving On, Rock My Soul, Last Train, Beautiful).

Op 7 oktober trapt hij in het hoofdstedelijke Carré zijn uitputtende Engelse en Europese toer af die zal duren tot…ja inderdaad, kerstmis. Hopelijk laat zijn gezondheid (in 2001 werd alvleeskanker bij hem geconstateerd waarop dat orgaan werd verwijderd) hem niet in de steek.

Chris Rea “Road Songs for Lovers” Tour 2017

Tracklist:
01. Happy On The Road
02. Nothing Left Behind
03. Road Songs For Lovers
04. Money
05. Two Lost Souls
06. Rock My Soul
07. Moving On
08. The Road Ahead
09. Last Train
10. Angel Of Love
11. Breaking Point
12. Beautiful

Website: Chris Rea

Tour:
7 oktober: Carré, Amsterdam
11 oktober: Vorst Nationaal, Brussel (B)


Ook op Blues Magazine ...