Chloe Watkinson – Crystal Pistol (Single)
Format: CD / Label: Aporia Records
Releasedatum: 17 augustus 2018

 Tekst: Peter Marinus

Hopelijk is deze single de voorbode van een zeer snel uit te komen album. Zangeres Chloe Watkinson heeft mij namelijk via deze single, haar tweede na A Universe, dusdanig geïntrigeerd dat ik in elk geval niet kan wachten tot dat album er is!
Chloe is de dochter van zeer muzikale ouders. Haar vader, Terry Watkinson, was toetsenist in de Canadese rockband Max Webster terwijl haar moeder, Carla Jensen, bekend zou kunnen zijn doordat zij de originele versie van de “African Lion Safari Theme Song” zong.
Chloe was geruime tijd lid van de bluesband Park Eddy en was al te vinden op releases van Jill Barber en haar vader. Ze blijkt een gepassioneerde performer te zijn, die in staat is om krachtige bluesrock songs te schrijven.

Haar nieuwe single, Crystal Pistol, is een oproep om de natuur, en dus de planeet, te redden. Deze oproep komt tot je via een schroeiend hard stampend bluesrock nummer met Chloe’s krachtige, rauwe bluesstem als middelpunt. Daarnaast ontkom je niet aan de donderende, zeg maar gerust knallende drums en de stug doorriffende schroeiende rauwe gitaarlicks.
Door het massieve drumgeluid, dat haast tribal achtig klinkt, klinkt de single als een hypnotiserende soort Adam & the Ants achtige bluesstamper. Dermate hypnotiserend dat je dit nummer steeds maar weer op zet.

Laat dat debuutalbum van deze roodharige bluesrock furie maar snel komen!! Ik ben er klaar voor!


Tracklist:
01.Crystal Pistol

Website: Chloe Watkinson


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.