Recensie: Chino & The Big Bet – Lovin’ Greed

Chino & The Big Bet – Lovin’ Greed
Format: CD – Digital / Label: Swingslide Productions
Releasedatum: 2 juni 2017

Tekst: Peter Marinus

Spanje staat niet echt bekend als leverancier van blues en bluesrock artiesten. Daarom is het goed dat dit album er nu is. Een uitstekend swingend blues album van het trio Chino & The Big Bet, geformeerd rondom gitarist en zanger Hernan “Chino” Senra. Hij is al jaren één van de belangrijkste namen in de blues en swing scene van Barcelona. Samen met Rod Decille op de double bass en Giggs Nother op drums produceert hij op dit album een mix van blues, swing en jazz manouche. Dat laatste wordt ook wel eens zigeuner jazz genoemd.

Het titelnummer, Lovin’ Greed, is al gelijk raak. Een lekker loom swingende blues swinger in de beste Paladins traditie. Je moet even door de gebrekkige Engelse uitspraak van Chino heen prikken maar dan hou je wel een lekkere swinger over. Prima blazers trouwens!! Wie dat zijn is onbekend, want ze worden niet vermeld. Toch vreemd, want ze komen in elk nummer terug.
Ook in de soepel swingende shuffle Mary waarin Chino een lekkere lome slide solo af levert. Tonite is een staccato swinger, die blues met rock & roll en swing vermengt. Ook hier kijken de Paladins, samen met de Fabulous Thunderbirds, glimlachend toe.
Pink Champagne is een loom swingende shuffle. Ritmisch zeer strak en met Chino op de avontuurlijke toer. In You’ve Got To Go When The Wagon Comes wordt de blues swing vermengd met de al eerder genoemde zigeunerjazz. Het resultaat is een swingend soort bluesy Django Reinhardt nummer, dat vooral door de blazers erg feestelijk klinkt.
Raided The Joint is een cover van een Hot Lips Page nummer uit 1945. Swing jazz dus maar dan op een swingende bluesy manier uitgevoerd. Ook She Wants To Run Away heeft, mede door de blazers, een lekker swingende, authentieke 50’s sound.
Sweet Sue werd ooit geschreven door Victor Young en Will Harris en bekend in de uitvoering van onder andere Erroll Garner. Chino mengt er weer zigeunerjazz doorheen compleet met spetterende bas, drums en gitaarsoli.
In het laatste nummer, Dr. Kitch, gaan we aan een lome mix van reggae en calypso, Hoewel deze cover van het Lord Kitchener nummer ver buiten de muzikale boot valt, is het wel een “leuk” nummer.
Als bonustrack komt er nog een akoestische versie van She Wants To Run Away voorbij. Deze versie doet je verlangen naar je strandstoel, één of meer cocktails en….rieten rokjes!!!

In plaats van met zijn allen naar Spanje te gaan, stel ik voor om deze band snel in één of meerdere Nederlandse clubs neer te zetten. Deze “señors” swingen gegarandeerd het dak er af!

Tracklist:
01. Lovin’ Greed
02. Mary
03. Tonite
04. Pink Champagne
05. You’ve Got To Go When The Wagon Comes
06. Raided The Joint
07. She Wants To Run Away
08. Sweet Sue
09. Dr. Kitch
10. She Wants To Run Away (acoustic version)

Website: Chino & The Big Bet

11 augustus 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe