Chickenbone Slim - Serve it to me hot, album cover

Chickenbone Slim – Serve it to me hot
Format: CD , download
Label: Vizztone label group
Release: 20 november 2021

Tekst: Jos Verhagen

Het gebeurd soms dat je een mailing in je inbox krijgt van een promotor die een band voor het voetlicht wil brengen. Zo belandde Chickenbone Slim in mijn mailbox en wat ik hoorde beviel me. Deze Chickenbone Slim mengt op vrolijke wijze een vleugje rock’n roll, met West coast en Chicago blues tot een aanstekelijke mix.

Chickenbone Slim (AKA Larry Teves) is al een 30 jaar actief in de San Diego blues scene met zijn band the Biscuits waarin onder andere de bekende gitariste Laura Chavez, drummer Marty Dodson (Fabulous Thunderbirds) en zijn vaste bassist Andrew Crane. Samen hebben zij een Cd vol gespeeld met swingend gitaarwerk dat doet sterk denken aan de Chicago blues maar wat toch net anders is. Vanaf de opening/titeltrack Serve it to me hot tot het slotstuk Hook me up, je blijft luisteren naar deze lekkere mix van rock’n roll en West coast blues. Neem bijvoorbeeld Wild eyed woman, het doet qua opbouw sterk denken aan Joan Osbornes Shake your hibs, swingt als een dolle. Het gitaarwerk van Laura Chaves is aanstekelijk en een sterk punt van deze CD.

Opgenomen de Greaseland studio’s van Chris Andersen, bekend van Rick Estrin & the Night Cats waarbij Chris zelf de keyboards speelt en zijn vrouw de achtergrond vocalen. Daarnaast speelt de Indiase mondharmonicaspeler Aki Kumar mee op Top of the clouds. Naast die mix van blues en rock’n roll staan er op deze CD ook lekkere shuffles zoals Ought to be loved en Laying in the weeds, waar Chris Anderson het nummer invult met subtiel Hammondspel. Het is zo relaxed, ik zie mezelf al liggen in het gras. Een nummer dat ook de moeite waard is, de slow blues I Will Stand For You, met een sterke tekst, een dikke Hammond en Laura Chavez die in de stijl van het nummer een tergend mooie solo neerlegt. De CD sluit sterk af met twee meer traditionele blues tracks City girls en het sterke Hook me up wat me doet denken aan de Rolling Stones. Zo produceert Chickenbone Slim met Serve it to me hot een fijne CD met blues die je vrolijk maakt.

Website: https://chickenboneslim.com

Tracklist:
1: Serve It To Me Hot
2: Wild Eyed Woman
3: Queen Of The Wires
4: Ought To Be Loved
5: Love To Be True
6: Squares Everywhere
7: Top Of The Clouds
8: Laying In The Weeds
9: Crying Tonight
10: Hey Shakalo
11: I Will Stand For You
12: City Girl
13: Hook Me Up


Ook op Blues Magazine ...