Foto Recensie: Charles Bradley - Lonely As You Are (Single)

Charles Bradley – Lonely As You Are
Format: Single Digital / Label: Innit Records
Releasedatum: 31 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Zo!!!Dit hakt er emotioneel even flink in! De allerlaatste opnames van Charles Bradley. Hij nam ze eind 2016 op in een homestudio in Queens, NY, in een periode waarin hij de diagnose maagkanker had gekregen en hevig verzwakt was door maanden van chemotherapie en met een levensbedreigende operatie in het vooruitzicht.
Zittend op een stoel begon hij spontaan de tekst van Lonely As You Are te zingen en te spreken op de gepast stemmige soulklanken van Seth Avett en Mike Marsh van The Avett Brothers.

Ondanks alle ellende klinkt Charles hier nog steeds rauw en zeer krachtig. Charles spreekt met God en hoopt dat deze ooit “goed gedaan” tegen hem zal zeggen. Ook heeft Charles een gesprek met zijn overleden moeder en hoopt dat zij hem aan de Hemelpoort zal opwachten als hij er aan komt.
Maar wat voelt Charles zich eenzaam in het proces dat hij hier moet doorlopen!

Hij eindigt het nummer met de gesproken woorden “I love you, this is Charles Bradley. I hope this one day gets out to he world”. En dat is hem daadwerkelijk gelukt.

De allerlaatste opname dus van Charles Bradley en als je het hier droog bij houdt, heb je geen gevoel!!

Het contrast is daarna groot bij het nummer Lucifer. De mellow grooves komen je tegemoet zweven en Charles schreeuwt zijn hele ziel en zaligheid eruit. Hier bewijst hij nogmaals dat hij tot de absolute soultop behoort.

Charles Bradley overleed in 2017. Dat deze soulgigant nooit vergeten zal worden!!!


Tracklist:
01. Lonely As You Are
02. Lucifer

Website: www.facebook.com/innitrecs


Ook op Blues Magazine ...