Casey Hensley – Live (featuring Laura Chavez)
Format: CD – Digital / Label: Vizztone Label Group
Releasedatum: 20 oktober 2017

Tekst: Jos Verhagen

Featuring betekent zoveel als “met”, en de vraag is met wat, het is de vraag die featuring oproept.

Dat featuring kun je op vele manieren uitleggen. Binnen de dancescene bijvoorbeeld wordt het vaak gebruikt om zangers of zangeressen aan te geven omdat die dj’s zelf vaak geen noot kunnen zingen. Je kunt het ook gebruiken om je bewondering voor iemand uit te spreken zoals Walter Trout doet op zijn laatste cd, alleen jammer dat daar geen vrouwelijke gitaristen op staan. Want deze (featuring) Laura Chavez had daar echt niet misstaan.

Nu heeft een zangeres van het kaliber Casey Hensley het niet nodig om met featuring haar werk aan te prijzen. Volgens mij kan deze zangers op haar pure klasse de promotie van haar cd  zelf dragen. Nu heeft ze met Laura Chavez natuurlijk wel een topper van een gitarist in haar band. Dus kun je ook stellen dat, als blijk van bewondering en waardering je featuring Laura Chaves op je cd zet.

Casey Hensley en Laura Chavez, twee toppers op een cd, en dat live, mooier kan het bijna niet. Op deze cd voel je die live feel die aantoont dat Casey Hensley niet bang is om te zingen, hier geen productie technische trukendozen om het mooi te laten klinken. Dit is hoe je de zangeres live op een podium wilt horen.

Dan Laura Chavez, ik had het genoegen haar dit jaar eens aan het werk te zien in de begeleidingsband van Nikki Hill, ze is een gitariste die zich gestaag een weg naar de top heeft gebaand. Haar Chicago-style bluesy gitaarwerk laat altijd de ruimte om anderen te laten schitteren, haar hele carrière heeft zij zich gedienstig opgesteld naar zangeressen toe. Van Lara Price, tot Candye Kane tot Nikki Hill.

Casey Hensley, brengt op deze live cd een drietal eigen nummers en een keur aan covers, covers die haar flexibiliteit als zangeres goed naar voren laat komen. Ondersteund door een fijne band met naast Laura Chavez, drummer Evan Caleb Yearsley en bassist Marcos C. Maar ook met saxofonist Johnny Viau die hier ook best wel als featuring of de cd hoes had kunnen prijken.

Deze cd van Casey Hensley is voor liefhebbers van blues met een power house van een vrouwenstem. Voor liefhebbers van fijn gitaar- en saxofoonwerk. Het is gewoonweg gedegen tijdloos materiaal van een jonge zangeres die het in zich heeft om het in de bluesscene nog ver te gaan brengen.

Track list:
01. Big Mama’s Coming Home
02. Put Your Lovin’ Where It
03. You Can Have My Husband
04. Spell on You (Live)
05. Hard Headed
06. Don’t Want It To Stop
07. I Just Want To Make Love To You
08. Hot! Hot! Hot!
09. Voodoo Women
10. Too Tired
11. Ball & Chain

Website: Casey Hensley


Ook op Blues Magazine ...