Foto Recensie: Carter Sampson – Trio (EP)

Carter Sampson – Trio (EP)
Format: CD / Label: Continental Record Services
Releasesedatum: 10 oktober 2019 (Nederland)18 november 2019 (Buitenland)

Tekst: Roelof Passies

Carter Sampson was hier weer voor een tournee. Naast optredens op grote Americana festivals treedt ze ook veel op in het clubcircuit. Na succesvolle albums als ‘Wilder Side‘, ‘Queen of Oklahoma’ en ‘Lucky‘ had ze waarschijnlijk nog niet voldoende materiaal geschreven voor een nieuw album maar wilde ze toch haar aandacht trekken met een album. Dat is dit album geworden genaamd ‘Trio’. Het is een kort album geworden, een zogenaamde EP. Hierop staan vijf nummers van haar in een nieuwe uitvoering opgenomen. De afgelopen tour kwam ze met twee van haar begeleiders Kyle Reid en Jason Scott naar Europa, en spelen ze ook mee op dit album.

Het album opent met één van haar grootste hits Highway Rider, maar nu helemaal ontdaan van alle poespas. Alleen een gitaar en een pedal steel, prachtig. Zo klinkt ze live ook, puur. Het nummer Since I Fell For You is een cover van Woodrow Buddy Johnson en ook het enigste nieuwe nummer op dit album. Heel rustig, maar met een jazzy stijl gespeeld.
Alle nummers zingt ze met haar welbekende sterke stem, zoals Wilder Side en Queen Of Oklahoma. Precies zoals ze live overkomt, altijd charismatisch en met een open hart. Dat brengt ons al weer snel naar het laatste nummer Rattlesnake Kate; een waar gebeurd verhaal over een dappere vrouw die in haar eentje honderden slangen heeft omgebracht. Tja, wat brengt dit album nog extra als je de andere al in bezit hebt? Niet veel, wel weet ze de aandacht weer naar zich toe te trekken.
En wie weet ga je eens een optreden van haar bezoeken, zeer zeker de moeite waard (09.11 – Rootzz Festival, Breda).

Since I Fell for You (2019 Version)


Tracklist:
01. Highway Rider (Sampson)
02. Since I Fell For You (Woodrow Buddy Johnson)
03. Wilder Side (Sampson)
04. Queen Of Oklahoma (Sampson)
05. Rattlesnake Kate (Sampson)

Website: Carter Sampson

Te zien en te horen:
09.11 – Rootzz Festival, Breda


Ook op Blues Magazine ...