Foto Recensie: Carolyn Fe - Sugat Ko

Carolyn Fe – Sugat Ko
Format: CD / Label: Productions Carolyn Fe
Releasedatum: 23 juli 2018

Tekst: Peter Marinus

Als een bluesrelease de nodige eigenzinnigheid en avontuur bevat, zit ik gelijk met gespitste oren. En dat krijg je in ruime mate op het vierde album van zangeres Carolyn Fe. Zij is een artieste, die geboren werd op de Filipijnen en al op jonge leeftijd verhuisde naar Canada. Daar heeft ze inmiddels al een aardige naam opgebouwd in de blueswereld en is zij ook nog eens aktief als choreograaf en actrice. Ze debuteerde in 2011 met het album ‘Original Sin’ en vier jaar geleden verscheen haar meest recente album ‘Bad Taboo’. Nu is zij dus weer terug met een album, dat zeer avontuurlijk klinkt.

Zo opent ze het album met de ballad One Minute To Midnight, een folky nummer waarin ze begeleid wordt door een akoestische gitaar, huilende slide en een licht-funky drummer. En uiteraard haar zachte soulvolle zang die van dit zacht voortkabbelende nummer een juweeltje maken. Dan gaan we aan de bluesrock in I Can’t Breathe met log rockende funky gitaarriffs en gierende soli. Hierin klinkt Carolyn lekker onderkoeld. Sugar is een broeierig dreunend, haast swampy nummer waarin Carolyn haar teksten declameert waardoor ze als een bluesy uitvoering van Grace Jones overkomt. Jerusalem’s Thorns wordt door Carolyn, middels gelaagde zang, a capella gedaan, slechts begeleid door bonkende drums en percussie. Door de ratelende percussie heeft dit nummer een New Orleans voodoo sfeertje. In het loom groovende Bring Your Water vallen de rauwe gitaariffs en brandende gitaarsolo op. Howzat is een luie shuffle met een loeiend harde slide en jazzy bas. De onderkoelde jazzy zang van Carolyn komt hierin prachtig uit. Wanna Say We’re Through is een superfunky nummer waarin de geesten van zowel Marvin Gaye als Curtis Mayfield rondwaren. Carolyn klinkt hierin flink verbitterd in een nummer met als thema “I wanna say we’re through but I keep waking up next to you”.
All That Matters is daarna een atmosferisch zinderende ballad met zachte zang, die begeleid wordt door warm zwevende keyboards en gitaar. Ook Nothin’ Doin’ klinkt heerlijk ontspannen. Een folkie ballad met weemoedig huilende slide.
De afsluiter Prayer is een prachtige emotionele ballad met een zoemend gospelkoor en Carolyn’s krachtige lage soulstem.

Dit is absoluut geen standaard bluesalbum maar een zeer veelzijdig en avontuurlijk album. Het wordt tijd dat we Carolyn Fe eens in Nederland gaan zien!

COMING SOON, August 1, 2018: Sugat Ko, Carolyn Fe's 4th album

Tracklist:
01. One Minute To Midnight
02. I Can’t Breathe
03. Sugar
04. Jerusalem’s Thorns
05. Bring Your Water
06. Howzat
07. Wanna Say We’re Through
08. All That Matters
09. Nothin’ Doin’
10. Prayer

website: Carolyn Fe


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.