Foto Recensie: Carl Weathersby - Live At Rosa’s Lounge

Carl Weathersby – Live At Rosa’s Lounge
Format: CD – Digital / Label: Bearpath Records
Releasedatum: 30 augustus 2019

Tekst: Peter Marinus

Als je gek bent op het harde gitaargeluid van bluesgitaristen als Luther Allison of Buddy Guy zou ik nu alvast richting platenzaak gaan om het nieuwe, zevende album van zanger-gitarist Carl Weathersby uit Jackson, Mississippi, aan te schaffen.
Dit live album laat Carl namelijk in volle glorie horen, bijgestaan door een prima band, die bestaat uit Aaron Whittier (bas), Jay Davenport (drums) en de heerlijk funky ritmegitarist Corey Dennison.
Carl Weathersby werkte in het verleden met artiesten als Albert King en Billy Branch en werd in 1997 als beste nieuwe bluesartiest genomineerd voor de W.C. Handy Award.

Zijn hard bijtende gitaarspel is direct al te horen in de opener van dit album, Travelin’ Man. Een soepel funky bluesnummer dat net zo hard en energiek klinkt als de al eerdergenoemde Luther Allison en Buddy Guy. In Danger All About gaat het geluid meer richting het soulvolle blueswerk van Carl’s voorbeeld Albert King. Een loom deinende shuffle waarin Carl er weer lustig op los giert en scheurt. Een cover van een Albert King nummer mag natuurlijk niet ontbreken. We All Wanna Boogie klinkt even funky als het origineel met dat verschil dat Carl’s gitaarspel stukken harder en schroeiender klinkt dan het soulvolle Albert King geluid.
Feels Like Rain is een zeer sfeervolle en zacht voortschuifelende cover van het John Hiatt nummer met Carl’s ingehouden broeierige gitaar. Help Me Somebody deint vervolgens lekker gemoedelijk voort in een zachte shuffle met een licht soulvol Curtis Mayfuield geluid. Dat wordt dan gevolgd door Looking Out My Window, een “Voodoo Chile”-achtig nummer met Car’s venijnig hard bijtende spel in de hoofdrol. Hetzelfde brandende gitaargeluid steelt de shoW in de slowblues Somebody Help Me. Een slowblues, die te vergelijken is met een klassieker als “Cold Cold Feeling” van Albert Collins.
De soulvolle slowblues Willingly vormt de afsluiter van dit album. Een zeer intiem nummer met gevoelig huilend gitaarwerk.

Dit zevende album van Carl Weathersby is een subliem album waar de liefhebbers van de bluesgitaar gewoonweg niet omheen kunnen!


Tracklist:
01. Travelin’ Man
02. Danger All About
03. Feels Like Rain
04. Help Me Somebody
05. Looking Out My Window
06. We All Wanna Boogie
07. Somebody Help Me
08. Willingly

Website: Carl Weathersby


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.