Captain Morgan Express - Urban Cowboy

Captain Morgan Express – Urban Cowboy EP
Release datum: 2014. Eigen beheer

Tekst: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee)

Lester Butler mag dan inmiddels al ruim 15 jaar dood zijn, zijn muzikale erfenis waart nog steeds rond. De Utrechtse bluesband Captain Morgan Express is onmiskenbaar beïnvloed door de zanger/bluesharpist van o.a. de Red Devils, zo is te horen op hun debuut EP.

Captain Morgan Express bestaat uit Johnny ‘Boy’ Brouwer (vocals, bluesharp), Hans Gerrietsen (gitaar), Phil Admiraal (bas) en Frank Boot (drums). De bandleden zijn afkomstig uit o.a. de bluesbands Boss Hogg en Trouble No More en speelt in de traditie van de Chicagoblues, gecombineerd met scherp bluesharpspel in de stijl van Lester Butler.

De EP Urban Cowboy is in april van dit jaar opgenomen op het Utrechts conservatorium en heeft drie tracks. Bones is een bluesrocker met een lekker hakkelend ritme. Met Hip Shake, een cover van Slim Harpo, kun je eigenlijk niet de mist in gaan en dat doet Captain Morgan Express dan ook niet. Een erg fijne bluesexplosie met prima jankend bluesharpspel. I’m a Ram tenslotte, een cover van Al Green van zijn album Al Green Gets Next to You uit 1971, krijgt een lome swampblues uitvoering.

Urban Cowboy is een redelijk begin van de Utrechtse band. Potentie hebben ze zeker, maar de opwindende sfeer van hun live-optredens (zoek even op YouTube voor bewijs) komt nog niet helemaal over op deze EP.

Tracks EP
1. Bones
2. Hip shake
3. I’m a ram

Optredens
Cafe Willem Slok, Utrecht: zondag 11 januari 2015, 16.00 uur
Blues Tour Groningen 2015: zaterdag 28 februari 2015
Plein 79, Den Bosch: zondag 5 april 2015, 17.00 uur

Website: www.captainmorganexpress.nl

CaptainMorganExpress demo at Utrecht Conservatory

Ook op Blues Magazine ...