Foto Recensie: Captain Morgan Express - Fistful Of Dirt

Captain Morgan Express – Fistful Of Dirt
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 14 juli 2017

Tekst: Bennuman

Bij het inlezen voor deze recensie kwam ik uiteraard de review van mijn collega Patrick Struijker Boudier tegen uit 2014 waarin hij schrijft dat hij hun eerste EP ‘Urban Cowboy’ een redelijk begin vond, dat zij zeker potentie hebben maar dat de opwindende sfeer van hun live optredens nog niet helemaal over kwam. Ik heb daarom ook hun EP nog even beluisterd en ik kan zeggen: “Patrick, je kan opgelucht adem halen en rustig gaan slapen: het nieuwe album van Captain Morgan Express genaamd ‘Fistful Of Dirt’ is een steengoed album geworden”. Je kan duidelijk horen dat ze naar elkaar toe gegroeid zijn en meer ervaring hebben opgedaan. Het is geen live album en ik weet ook niet hoe het is opgenomen (ben daar wel nieuwsgierig naar), maar het klinkt alsof het zoveel mogelijk live in de studio is opgenomen.

Captain Morgan Express is een Utrechtse bluesband en bestaat uit Johnny ‘Boy’ Brouwer (zang en bluesharmonica), Hans Gerrietsen (gitaar), Phil Admiraal (Bas) en Frank Boot (drums). De zang van Johnny is sterk, krachtig, heeft een ruim bereik en gromt lekker, zijn spel op de bluesharp jankt en scheurt en zweept de muziek op, lekker!
Phil en Frank vormen een stevige basis die ook zorgt voor een ‘opdrijvend’ effect van de muziek, en ja, Hans de gitarist, hij kan echt spelen. Hij kent zijn instrument zo door en door dat hij emoties kan omzetten in klanken van zacht tot venijnig, van juichend tot droevig.

Als ik deze band nu hoor op hun nieuwe album en ik bekijk de recente YouTube filmpjes, dan vraag ik mij af waarom zij niet op veel meer podia staan. Waarschijnlijk moet het besef nog komen bij een breder publiek, maar lang zal volgens mij niet duren.

Het album ‘Fistful Of Dirt’ bestaat uit twaalf nummers. Stuk voor stuk prima, goed geproduceerd met een mooie balans en afwisselend gerangschikt zodat het geen moment verveelt. Ik kan je alleen maar aanraden dit album snel te gaan beluisteren en als je een echte blues-liefhebber bent, dan ben je om. Wat een energie, wat een feest, wat een band!

Captain Morgan Express [3] Steady Drivin' Man (Roosendaal, Kerkzicht, 4-6-2017)

Tracks:
01. Steady Drivin’ Man
02. Leaving Trunk
03. Mellow Down Easy
04. Ridin’ In The Moonlight
05. Catfish Blues
06. Wait On Time
07. How In The Devil
08. Tried To Call You
09. Don’t Turn Me In
10. Dirty Work
11. Out Of Sight
12. Call My Job

Website: Captain Morgan Express

Optredens Captain Morgan Expres:
Vrijdag 18 augustus: Jazz In De Gracht – Den Haag, podium Simonis Bierkade 14:00-15:45 uur
Vrijdag 25 augustus: Culemborg Blues, Café Den Tollensteghe, Tollenstraat 20, Culemborg 22:00-00:00 uur
Zaterdag 9 september: Bluezotod muziekpodium Azotod – De Meern, Meerndijk 126, De Meern 21:00 uur
Vrijdag 22 september: Alkmaar Blues, Gunnery’s Irish Pub, Verdronkenoord 123, Alkmaar, 21:30 uur
Zondag 24 september: Colours Festival – Juliana Park Utrecht, tijdstip nog niet bekend, maar gewoon naar toe gaan
Januari 2018: Culturele Zondag/Nieuwjaarsduik, Willem Slok – Utrecht
Zondag 4 maart 2018: Café Kanaalzicht, Keulsekade 23, Utrecht 16:00 – 19:00 uur

Captain Morgan Express [2] Leaving Trunk (Helmond, Bluesroute, 30-10-2016)


Ook op Blues Magazine ...