Candye Kane – Sister Vagebond

Format: CD/ Label: Delta Groove Productions/ Release: augustus 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Hans Wolven

Deze schijf begint als een van de vele bluesbandjes. Maar hoe verder je luistert hoe meer de kwaliteit van Candye Kane naar voren komt. Haar stem begint mee te dansen met de band. Soms even de toon kwijt, maar dat mag de pret niet drukken. De band vangt haar wel weer op. Soms is er de overeenkomst met Janis Joplin, soms weer met Ma Rainey. Toch weet zij op haar eigen manier om te gaan met haar stem. De variatie van de nummers is ook het vermelden waard. Het is niet van twintig in een dozijn. Let eens op de manier van zingen tijdens het nummer Hard Knock Gal. Het swingt de pan uit. Have A Nice Day het daarop volgende nummer is gebaseerd op de bekende Cajuntune. Maar verder uitgebreid met blazers en bluestonen. Ergens in het centrum van New Orleans opgenomen?
Invloed van Dr. John.?Het zou zo maar kunnen.
Down With The Blues begint zo mooi ingetogen en knap gezongen, misschien een beetje leizig, maar bluesy is het zeker. De stem begint steeds beter zijn vorm te krijgen.
I Deserve Love, begint bijna op een Joplin manier, maar gaat dan verder als een soort gospel. Maar dan nu met de mondharmonica als antwoord. Lekker nummer. Al met al is deze cd een echte aanrader !!

Website: www.candyekane.com


Ook op Blues Magazine ...