Cage The Gods - Badlands

Cage The Gods – Badlands
Release: 31 maart 2014. Label: 7Hz Records

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl)

De jonge groep Cage The Gods bestaat uit de Ierse zanger en testschrijver Peter Comerford, de Schotse gitarist en songwriter James ‘Jam’ Moncur , de bassist Mitch Witham uit Wales en de Engelse drummer Colin Jones.

Bij het Classic Rock magazine zijn ze nogal weg van deze rockband en dat is niet verwonderlijk want het genre Classic Rock wordt nog steeds gedomineerd door bands als Led Zeppelin, AC/DC, Bon Jovi, Boston, Van Halen, Def Leppard en kan dus wel wat vers (jong) bloed gebruiken. Het schijnt ook een heel goede live band te zijn die zeer energieke optredens geeft.
Na de EP Favourite Sin (Eind 2013) brengt de groep nu de CD Badlands uit.

Het eerste nummer Favourite Sin begint goed, maar krijgt al weldra een hoog Bon Jovi karakter met overigens wel een aardig Van Halen-achtig gitaarsolotje. Je hoort dat de jongens erg goed naar de bekende classic rock groepen geluisterd hebben.
The Ending is ook niet echt iets nieuws, maar wel een pakkend nummer.

Peter Comerford en James ‘Jam’ Moncur zijn goede songschrijvers en de band bestaat zonder meer uit goede muzikanten. Sacrifice is ook geen onaardig nummer, maar naarmate de CD vordert stoort het wel dat het allemaal weinig vernieuwend is. Bruce Willis is daarom één van de betere nummers door het aparte mondharmonica spel wat dit nummer iets specials geeft.

Als de groep wat avontuurlijker en vernieuwender muziek gaat maken dan kunnen we nog veel goeds van deze groep verwachten, want zoals reeds gezegd ze beheersen het maken van (classic) rock en ook de teksten zijn van een zeer aanvaardbaar niveau.
Kortom: Voor de liefhebbers van het classic rock genre een aanrader. Eindelijk weer eens een nieuwe jonge classic rock groep aan het firmament, die deze muziekstijl prima beheerst.

01. Favourite Sin
02. The Ending
03. Sacrifice
04. Badlands
05. Trouble Reigns
06. Bruce Willis
07. Falling
08. A Thousand Times
09. One More Taste
10. What’s Left Of Me
11. Promises
12. From The Start

Website: http://cagethegods.com