Recensie: Buzztown – Wherever you hide

Buzztown - Wherever you hide

Buzztown – Wherever you hide
Dixiefrog, 2013

Door: Wim Velderman (TvEnschedeFm, HavenstadFm, RadiohengeloTv, HosFm en HofstreekFm)

Onbekend maakt onbemind. Bluesmagazine biedt dan ook terecht een platform aan meer- en minder bekende artiesten. Het Franse Buzztown is bij ons niet zo bekend en dat is niet verwonderlijk. Ze bestaan sinds 2007, hebben nu hun tweede album uit en treden niet bij ons op, voor zover bekend.

Funk,blues, Robben Ford , het wordt allemaal als ultiem voorbeeld gezien. Zoals zoveel jongetjes in de puberleeftijd begonnen ook deze heren op hun tienerkamer met het meespelen op hun gitaar en toetsen op lp’s en cd’s van Hendrix en consorten. Geen slechte leermeesters en ook geen slechte methode. Spelen op je gehoor en je gevoel of zoals onze gitaargrootheid Jan Akkerman mij ooit in een interview meedeelde: een betere manier van leren spelen is er eigenlijk niet. Later komt daar de scholing bij en je bent een compleet musicus.

De heren van Buzztown geven ook muziekles en dat is te horen. Technisch klopt het als een Buzz. De zang vind ik wat flauw ,weinig bereik en matige uitspraak. Alle tracks bieden genoeg verscheidenheid en het is eigenlijk heerlijk relaxed luisteren. Vooral de kunsten van de toetsenist bevallen me wel. Het bekende recept, nu het nog wintert, lekker bij de kachel met een goed glas en dit album. Een perfecte avond in maart. Wherever you hide.

1 – I can’t believe it
2 – Trader
3 – Slice of life
4 – The devil’s walking in my footsteps
5 – Dirty woman
6 – Sons
7 – Level up
8 – Wake up
9 – Wherever you hide
10 – Pills
11 – Not a good thing
12 – Something growing in me
13 – How to love you
14 – Blue crunch

Website: www.buzztown.fr/cd_s_en.html

20 maart 2013|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe