Buddy Whittington – Six String Svengali

Format: CD /Label: Manhaton / Release: 6 Oktober 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Niels Zuurendonk

Eindelijk nieuw werk van Buddy Whittington ,drie jaar alweer na zijn ijzersterke debuutalbum onder de gelijknamige titel. (de CD Bag full of Blues die via zijn website te bestellen is tel ik niet mee als officiële release)
Buddy is tezamen met Coco Montoya toch wel een van mijn favoriete Bluesbreaker gitaristen uit de laatste twee decennia John Mayall & the Bluesbreakers. Beide mannen hebben een mooie frisse subtiele gitaarsound en daarnaast ook nog eens een goede strot.

Het album Six String Svengali borduurt vrolijk verder op de formule van zijn debuutalbum Buddy Whittington uit 2008, korte, pakkende en frisse nummers dus met dito gitaarspel en nummers die per luisterbeurt groeien. Tracks als Back When the Beano Was Boss, Deadwood and Wire & De Put On Song zijn hier mooie voorbeelden van. Verder van alles en nog wat op deze schijf: ZZ-top invloeden horen we in nummers als Ain’t Got the Scratch & Fender Champ.Countryinvloeden op I Had to Go and See Alice& Six String Romance.For Crystal Beach is een mooie jazzy instrumentale track die herinneringen oproept aan Peter Green. Het album sluit af met While We’re Here.

Met Six String Svengali levert Buddy Whittington een sterk vervolg af op zijn debuutalbum. Een diamantje dat ondanks zijn korte speelduur (40 minuten slechts) voelt als een frisse wind tussen het vele gitaargeweld wat we voor onze kiezen krijgen tegenwoordig. Ik denk dat dit album menig eindejaarslijstje zal gaan halen.

Tracks:
01. Back When the Beano Was Boss
02. Deadwood and Wire
03. My World Revolves Around You
04. Ain’t Got the Scratch
05. I Had to Go and See Alice
06. Fender Champ
07. Six String Romance
08. Texas Trios
09. The Put On Song
10. For Crystal Beach
11. While We’re Here

Website: www.buddywhittington.com

Binnenkort te zien:
02/12/11 Drachten – Iduna (NL)
03/12/11 Hoogeveen – Tamboer (NL)


Ook op Blues Magazine ...