Budda Power Blues – Fifteen Long Years
Format: Vinyl EP – Digital / Label: Mobydick Records
Releasedatum: 16 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

Af en toe komt er een nieuwe release van een band of artiest voorbij, die je gelijk aanzet om de eerder verschenen releases van die band/artiest gelijk aan te gaan schaffen. Dat is bij mij het geval bij het verschijnen van de nieuwe (vinyl) EP van de band Budda Power Blues uit Portugal. Deze band blijkt namelijk al vijf albums achter hun naam te hebben staan! En drie daarvan heb ik  gemist, met uitzondering van ‘Back To Roots‘ en ‘Budda Power Blues & Maria João – The Blues Experience‘.

De band bestaat uit Budda Guedes (zang, gitaar), Nico Gueddes (drums) en Carl Minnemann (bas) en zij zitten overduidelijk in de stevige funky bluesrock hoek.

Het gitaarspel van Budda zit vol met Hendrix en Stevie Ray verwijzingen maar door flink gebruik te maken van funky grooves voegt hij daar toch een zeer eigen swingend geluid aan toe. En als je daarbij dan ook nog eens bijgestaan wordt door een zeer hecht groovende ritmesectie heb je al gauw te maken met een prima bluesrock release!

Die begint al direct met de funky bluesrock van Fifteen Long Years. Een machtig groovend nummer met prima rauwe zang van Budda en zijn wah-wah gitaar, die priemt en giert. Have Mercy opent met zeer smerige rauw zoemende gitaarriffs en is een zeer log pompende bluesrocker van het zeer zware kaliber waarin ook nog wat 60’s psychedelica verstopt zit.
De ballad Take My Soul heeft een haast ambient-achtig zwevend geluid met romig golvend gitaarspel, dat bij vlagen ook hard priemend klinkt. Blues Is A Feeling is het juweeltje op deze EP. Een gesmeerd groovend uptempo nummer vol met retestrakke breaks. Het bewijs dat deze band echt een super funky groovemachine is!
Helaas is na vier nummers de koek alweer op en zijn we verplicht om uit te zien naar het nieuwe album. En ik ga maar eens op zoek naar hun eerdere albums. Prima band, die zeer zeker potten gaat breken bij onze bluesrock fans!


Tracklist:
01. Fifteen Long Years
02. Have Mercy
03. Take My Soul
04. Blues Is A Feeling

Website: Budda Power Blues


Ook op Blues Magazine ...