Foto Recensie: Bravado - Cascadia

Bravado – Cascadia
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 11 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Hoe lekker is het om je zo af en toe helemaal over te geven aan classic rock klanken? En die krijg je met de Schotse band Bravado in ruime mate voorgeschoteld. Deze band uit Dundee bestaat uit Pamela Stewart (zang), Paula Knight (gitaar, zang), Mally Jones (toetsen), Steve Magners (bas) en Alan McWilliams (drums).

De opvolger van het eerste album ‘Pause Stop Rewind’ (2016) staat vol met rock waarin je invloeden als Uriah Heep, Marillion en vooral Heart tegenkomt. Dat laatste komt vooral door de zeer gepassioneerde, zeg maar gerust, soulvolle zang van frontdame Pamela Stewart. Haar zang zit ergens tussen Ann Wilson en onze eigen Anneke van Giersbergen (The Gathering) in.

De classic rock sound barst gelijk los in de opener Dark Side, dat uit twee delen bestaat. Een stevig melodieus nummer, dat tegen de progrock aan leunt. De keyboards spelen dan ook een belangrijke rol in dit nummer en Paula Knight bewijst hier een prima gitariste te zijn.
De invloeden van Heart komen voor het eerst bovendrijven in Guilty. Een hoekig riffend nummer, dat iets luchtiger rockt. Pamela’s gepassioneerde zang steelt de show in de zwevende ballad Where Have You Been? met een hoog Heart gehalte. Past The Point dreunt direct je speakers uit. Een pompende riffrocker met prima zang van de beide dames en lichte Uriah Heep invloeden.
Heart is weer volop aanwezig in de uptempo rocker Look Into Me met vlammend sologitaarspel van Paula. In het melodieuze mid-tempo Memories Of You blijken de Heart invloeden en symfo invloeden a la Marillion elkaar totaal niet te bijten. Diezelfde mix is ook te horen in de ballad Wasteland (met David Gilmour-achtig gitaarwerk) en in Better Than Lonely.
Het felle Circles lijkt mij absoluut rijp voor de hitlijsten! Return To Rock is een aanklacht tegen zaken als “autotune” en “sampling” en is vooral een oproep om eens lekker te gaan rocken! En dat gaat met deze pompende rocker zeker lukken!
Ballad Of Roxy And Tim heeft een behoorlijk misleidende songtitel. Niks geen ballad! Maar wel een schurend pompende rocker waarin de cold turkey avonturen van Roxy en Tim (van zowel de drugs als daarna de drank) in een majestueus geluid worden vormgegeven.

Bravado is een band, die met name door de liefhebbers van Heart met open armen ontvangen zal worden. Hun tweede album is wederom een prima classic rock album geworden!


Tracklist:
01. Dark Side Oart 1
02. Dark Side Part 2
03. Guilty
04. Where Have You Been?
05. Past The Point
06. Look Into Me
07. Memories Of You
08. Circles
09. Return To Rock
10. Wasteland
11. Ballad Of Roxy And Tim
12. Better Than Lonely

Website: Bravado


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.