Brad Wilson - Hands on the Wheel

Brad Wilson – Hands on the Wheel
Label:Blues Boulevard

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Dick Kliphuis

Had nog nooit van de goede man gehoord dus maar even gegoogled, daar vindt men immers alles. De eerste gedachte die bij me opkomt als ik foto’s zie: Wilson het zal toch niet met The Beach Boys te maken hebben, gelukkig blijft het beperkt tot de looks van surfdude.

Als ik het eerste nummer van de tracklist aanklik, knallen the Beach Boys on speed uit de speakers. Powerrock met de nadruk op power met gitaarsolo’s die niet zouden mistaan in de Metalscene. Als je verder het album beluistert, komen sommige stukken wel heel bekend voor, het lijkt of meneer Wilson door zijn platencollectie is gegaan en grondig leentjebuur heeft gespeeld. Robin Trower, ZZ Top (The Ballad of John Lee) en zelfs Jimi Hendrix (Slide on Over), hij geeft er zijn eigen draai aan en met zijn uitstekende gitaarspel is het zeker niet vervelend om er naar te luisteren.

De nummers Blues Magic en Hot Stuff vallen een beetje tegen, beetje te gemakkelijk en ze passen niet echt op dit album. Het album – dat alweer zijn tiende blijkt te zijn – is eigenlijk een verzamelaar van de albums “Brad Wilson” en “Blues Magic, alleen The Ballad of John Lee kon ik niet op andere albums vinden, dit is trouwens wel het eerste album dat in Europa uitkomt dus misschien hebben ze daarom wel voor deze combi gekozen.

Ook in de slowblues nummers kan Brad Wilson zijn ei kwijt, natuurlijk alles is opgepoetst en niet live maar de man heeft zeker een behoorlijke drive in zijn spel, hij moet het zeker niet van zijn zingen hebben, beetje fragiele stem, maar de scheurende gitaarpartijen met hier en daar aangevuld met slide trekt de luisteraar er zeker door. Heb hem in mijn winkelkarretje gedaan en denk dat het bij menig bluesrockliefhebber goed staat tussen de bekendere bands.

1. Hands on the Wheel
2. Rocket
3. Nobody But You
4. All Kinds of a Fool
5. The Road Back To You
6. Cruisin’ the Coast
7. The Ballad of John Lee
8. Blues Magic
9. Last Call
10. Slide On Over
11. Hot Stuff
12. I’m Still Breathing
13. My One Desire
14. Roll With Me

Website: www.bradwilsonlive.com


Ook op Blues Magazine ...