Bootleg Betty – Left the Barn (EP)

Bootleg Betty – Left the Barn (EP)
Release datum: 17 april 2015. Kroese Records

Tekst: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee)

Voor wie na de zomerse dagen van de afgelopen week behoefte heeft aan nog meer zomer: draai de EP van Bootleg Betty en warm je aan fijne rockabillyklanken. Goede zin en een zonnig humeur gegarandeerd.

Bootleg Betty is een all female band uit Nijmegen en bestaat uit Karlijn Wolsing (zang), Anneke Zeegers (gitaar/zang), Imke Loeffen (gitaar/zang), Daphne Verlinden (bas/zang) en Merel van Oven (drums). De muziek is vooral rockabilly waar af en toe country en rock ’n roll doorheen sijpelt. Denk bij deze band niet aan de powerrockabilly van The Paladins, maar aan de rockabilly in de stijl van Wild May West en Sue Moreno.

Left the Barn verschijnt 17 april op onder andere 10″ vinyl en is de eerste release van het nieuwe label Kroese Records. Kroese is een muziekspeciaalzaak die gevestigd is in Nijmegen en Arnhem. Henk Visser (Kroese Arnhem): ‘We zien al jaren in de winkel dat er veel en mooie muziek gemaakt wordt in de regio Arnhem – Nijmegen. Met het nieuwe label Kroese Records hopen we een positieve en ondersteunende rol te spelen in de carrière van een aantal van deze bands.’ De officiële release van de EP Left the Barn is – toepasselijk – op Records Store Day zaterdag 18 april.

Bootleg Betty | Left the Barn releaseshow | 25 april 2015

De EP heeft 5 nummers en bevat vrolijk stemmende en aanstekelijke muziek. A song called Wanda en Push & Pull zijn onvervalste rockabilly uit de jaren vijftig met prima samenzang. Raging Cadillac is iets langzamer en ook erg fijn om naar te luisteren. Like a Wolf is het langzaamste nummer van de plaat en onheilspellend door de zacht jankende mondharmonica. Hoorde ik daar een hyena huilen op de prairie? Ramblin’ is een vrolijke bluesgrass/country song. Bij het horen ervan moest ik mezelf bedwingen om niet een lasso door de kamer te gooien terwijl ik hard Yeehaa riep.

Left the Barn is een fijn zomerse plaat met uitstekende rockabilly. Goede zin en een zonnig humeur gegarandeerd na het beluisteren.

1. A song called Wanda
2. Raging Cadillac
3. Push & Pull
4. Like a Wolf
5. Ramblin’

Bootleg Betty Live
Zaterdag 18 april: Kroese Store, Nijmegen
Zaterdag 18 april: Kroese Store, Arnhem
Zaterdag 25 april: Merleyn, Nijmegen (releaseshow)
Zaterdag 2 mei: P79, Hertogenbosch
Vrijdag 8 mei: Nijmegen Rock City
Vrijdag 8 mei: Praamstra Live, Deventer
Zondag 10 mei: Rock Around The Jukebox, Autotron Rosmalen

Websites: http://www.bootlegbetty.nl/ en http://kroeserecords.nl/


Ook op Blues Magazine ...