Boogie Beasts - Come And Get Me

BOOGIE BEASTS – Come And Get Me
Format: CD/ Label: Naked Records
Releasedatum: 02 november 2015

Tekst: Harry Radstake (www.bluestown-raalte.nl)

De Belgische band Boogie Beasts leveren met hun eerste cd een juweeltje af. Met ‘Come And Get Me’, een prachtige boogieblues cd , die velen zal verbazen.
Boogie Beast, een samenwerking tussen Stinky Lou & The Goon Mat en de band Voodoo Boogie. Je zet ze samen en je krijgt Boogie Beasts. Goede teksten die wat vertellen, muziek die je bij de strot pakt, maar bovenal een samenspel die je niet altijd meer meemaakt. Ze noemen het zelf withete punkboogie. Misschien is dat wel de juiste naam.
Bij de eerste track Blast is het al raak, je wil meer horen, dit is zo heerlijk om naar te luisteren. Broeierig, opzwepend, je zet de volume knop nog meer naar rechts en wacht af hoe het verder gaat. Nu, mijn verwachtingen worden niet teleurgesteld, integendeel, Calling My Name gaat gewoon verder, voortreffelijke zang van Mathias Dalle en Jan Jaspers. Het gitaargeweld van de beide heren mag er ook zijn. Daar komt dan de harmonica van Fabian Bennardo bij, aangevuld met de drums van Gert Servaes.
Een van mijn favoriete tracks Dig, “ouderwetse blues”, harmonica erbij en opnieuw een top nummer. Ook hier weer die vuige bluessound zoals we het graag horen.
Prachtig gitaarwerk, maar bovenal opnieuw een eenheid. Dan denk je, gaat het maar door in dit tempo, nee, een rustpuntje, is Coming Home To You. Broeierig en beheerst, vol gevoel,emotie en ingetogen. Daarna gaat de rem er af en horen we Would You Please Shut Up. Dansbare boogieblues, die het zeker op festivals goed zal doen.
Het gaat maar door op deze cd. Alle elf tracks zijn zelf geschreven.Er zit emotie in, maar ook verlangen, melancholie, liefdespijn.

Dit is muziek om van te genieten en het zal me niet verbazen om deze band op de grotere festivals tegen te komen, laat ik het zo formuleren, ik hoop het. Dit is een verrijking in de blues/withete punkboogie muziek.
Ik noem het waanzinnig goed en zeker smaakt naar meer.

Hebben we nu onze eigen Black Keys?

Band:
Mathias Dalle: Vocals & Guitar
Jan Jaspers: Vocals & Guitar
Fabian Bennardo: Harmonica
Gert Servaes: Drums

Tracks:
01. Blast
02. Calling My Name
03 .Shake ‘Em
04. Dig
05. Coming Home To You
06. Would You Please Shut Up
07. Do Her Thing
08. Rainy Day
09. On My Own Again
10. Soul Keeps Crying
11. Like A Fool
12. Love’s Got Me Down

Website: Boogie Beasts


Ook op Blues Magazine ...