Boo Boo Davis - Undercover Blues

Boo Boo Davis – Undercover Blues

Formaat : CD
Label : Black and Tan Records
Release : December 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Wim Velderman

Pure blues laat zich het best beluisteren in een Amerikaanse kroeg op de hoek van de straat; authentiek tot op het bot.
Ik waande mezelf even Undercover in zo’n kroeg toen ik de nieuwe Boo Boo Davis beluisterde. Lekkere blues met een rauw randje en een eigen sound. Behalve zang en bluesharp hoor ik een gitarist , die ook de baslijn meepakt en een drummer.
Het klinkt ook niet als een studio-cd en dat klopt . Tijdens een tournee dit najaar is de cd in zeer korte tijd bijna from scratch (1 take) opgenomen. Dat is een gok die in het geval van Boo goed uitpakt. Het roept inderdaad de sfeer van een Amerikaans barrelhouse op. Alles lekker mid- of uptempo gespeeld en zelf geschreven.
Alligator doet me denken aan de frasering van Rock me baby van BB King, maar meer gekkigheid kan ik niet ontdekken. Daarom snel nog ‘a beer’ besteld om verder te luisteren. Ook de teksten zijn niet zo gek voor iemand die analfabeet is. Want dat klinkt wel goed door in deze cd , de omstandigheden waaronder Boo Boo opgegroeid is het arme zuiden van de V.S. van de vorige eeuw.

Dit is alweer de 7de cd van Boo Boo Davis sinds 2001, volgens www.AllMusic.com (prima infosite trouwens). Boo speelt vandaag de dag met een trio:
Boo Boo Davis – vocals, harp
John Gerritse – drums
Jan Mittendorp – guitar

En het is erg goed zo. In 2011 ook een aantal malen in Nederland te bewonderen; hopelijk ook in zo’n kroegsfeer. Overigens de kroegbaas vertelt me net te gaan sluiten. Empty your glass en dan snel wegwezen. I will be back als Boo Boo komt optreden; Undercover Blues.

Tracks

01. Undercover Blues
02. Alligator Blues
03. Turkey Walk
04. Don’t Drink and Drive
05. Don’t Worry Baby
06. Got The Feeling
07. Have A Good Time
08. Xmas Blues
09. Train My Baby Is On
10. Shoot The Dice

Website : www.booboodavis.com