Bonnie Mac Band

Bonnie Mac Band – Pleasures and Pains

Format: CD
Label: Red Fox Productions
Release:  5 mei 2014

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

Het openings nummer “Queen Jealousy” op “Pleaures and Pains” is geïnspireerd op “Bold As Love” van Jimi Hendrix. Echter deze CD is niet vernieuwend, maar juist erg degelijk en behoudend. Voor sommigen  een ‘Pleasure” voor anderen “Pain”. Ik behoor tot de laatste categorie.

Maar er zullen vast bluesliefhebbers zijn die dit een leuke plaat vinden. De band trad onder meer op op het Hebden Bridge Blues Festival en doet vrij veel gigs. Dus er is kennelijk een markt voor zulke degelijke blues.

De meeste nummers  op deze CD zijn geschreven door de zangeres Sheila McFarlane. Er staan 2 covers op: “Little By Little’ (Susan Tedechi) ” en “Mama He Treats Your Daughter Mean” (Ruth Brown). Erg grappig is dat “Ball And Chain” geen cover is. Sheila vertelde in een interview dat dit nummer is geschreven door de gitarist Geoff en die had nog nooit gehoord van die Big Mama Thornton song,  die door Janis Joplin wereldberoemd is geworden
Uit de songteksten van Sheila McFarlane spreekt levenservaring en ze zijn authentiek. Haar stem is vrij helder, wat dan toch afwijkt van de meeste rokende, whisky drinkende en door het leven getekende blueszangeressen. De ritmesectie is solide. Het gitaarwerk is bij vlagen best goed en de mondharmonica is niet te nadrukkelijk maar wel alom aanwezig zoals op “The Flood”, het beste nummer van deze CD.

Kortom: Voor de liefhebbers van degelijke en niet experimentele blues is dit een aardige en onderhoudende CD.

http://youtu.be/VxfiqyRpFD8

Tracklist
1. Queen Jealousy
2. The Flood
3. Heart and Soul
4. Time Again?
5. Little by Little
6. Double Crossed
7. Get It Right
8. Mama He Treats Your Daughter Mean
9. Ain’t No Fool
10. Ball and Chain

Website: http://bonniemacband.wordpress.com/