Bobbie Morrone – Lonely St.
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 4 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

Het is lastig als je met een muzikaal dilemma zit. Ga je voor lekker soulvolle muziek, met een bluesy tintje, of maak je toch een knieval voor de commercie in de hoop om meegenomen te worden in het kielzog van een artiest als Michael Bublé?

Zanger-gitarist Bobbie Morrone lijkt dit dilemma te hebben. Samen met bassist Adam Skinner en drummer Isaac Vining debuteert deze artiest uit Indianapolis met een album, dat enigszins tweeslachtig klinkt.
Aan de ene kant heb je de soulvolle nummers, die ergens in het straatje van een John Mayer, maar ook G. Love & Special Sauce, geparkeerd kunnen worden.

Zoals de openingstrack van het album, Behind The Walls. Een aanstekelijk nummer, gestoken in een licht funky souljasje met een ontspannen swing, die de muziek van G. Love ook kenmerkte. Bobbie is gezegend met een intieme, warme stem en wordt ondersteund door zijn loom swingende ritmesectie.
In Get By overheerst het popgeluid en komt het nummer over als een mix van John Mayer en Hall & Oates. Een stuwend mid-tempo nummer met een lekkere bluesy gitaarsolo. Met Whiskey And Water begeeft Bobbie zich op het terrein van de gladgestreken, ietwat jazzy pop waardoor hij ergens tussen John Mayer, Michael Bublé en Norah Jones lijkt uit te komen. One Of A Kind opent met stuwende gitaarriffs en ontwikkelt zich tot een ontspannen, haast Steely Dan/Michael Franks-achtig nummer met priemende gitaarinjecties.
In de heerlijk intieme soulballad Holding On bewijst Bobbie dat hij zich vocaal met gemak kan meten met Michael Bublé en dat hij ook nog eens lekker bluesy gitaar kan spelen. I Can’t Fall For That (Intro) is een atmosferisch instrumentaal intro voor het al net zo sfeervol zwevende I Can’t Fall For That. Het lekker loom funkende Walk Away zit daarna weer in de popsoul hoek.
I’ve Got It is een vrolijk swingend nummer met een haast Motown-achtige beat. Bobbie klinkt hier als het veel soulvollere broertje van Michael Bublé. Simple Things is een broeierige soulballad met een intiem brandend gitaargeluid. Bobbie laat zich van zijn blueskant horen in het instrumentale Jam waarin zijn schurende gitaar centraal staat. Het contrast is daarna groot want Bobbie sluit het album af met de Michael Bublé-achtige pop van Lonely St.

Ik ben benieuwd in welke stijl Bobbie Morrone zich gaat ontwikkelen. Dit debuut toont in elk geval al aan dat we hier met een talentvolle artiest te maken hebben, die hopelijk niet in de aalgladde commercie val gaat trappen.


Tracklist:
01. Behind The Walls
02. Get By
03. Whiskey And Water
04. One Of A Kind
05. Holding On
06. I Can’t Fall For That (Intro)
07. I Can’t Fall For That
08. Walk Away
09. I’ve Got It
10. Simple Things
11. Jam
12. Lonely St.

Website: Bobbie Morrone