Foto Recensie: Bob Daisley And Friends - Moore Blues For Gary, A Tribute To Gary Moore

Bob Daisley And Friends – Moore Blues For Gary, A Tribute To Gary Moore
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: earMusic
Releasedatum: 26 oktober 2018

Tekst: Jos Verhagen

Het is fijn dat er muzikanten zijn die met Gary Moore gewerkt hebben en die zijn genialiteit onderkennen en dit voor het nageslacht willen vastleggen. Ik ben het daar volledig mee eens. De betekenis van een gitarist als Gary Moore voor de blues mag niet verloren gaan. Ik hoop dan ook dat deze muzikanten, tribute bands en anderen de werken van Gary Moore blijven herhalen.

Toch moet mij het volgende van het hart, als groot fan van Gary Moore; zijn gitaarkwaliteiten zijn onbetwist, zijn zangcapaciteiten daar viel altijd wel wat aan op te merken. Nu ik zo naar de selectie op deze cd luister mis ik zijn stem. Op een of andere manier krijgen de nummers met het ontbreken een andere gevoel. Bijna acht jaar gelden is het nu. De nummers staan als een huis maar voelen anders.

Bob Daisley, bassist en producer die veel heeft samengewerkt met Gary Moore, heeft een keur aan artiesten bereid gevonden mee te werken aan deze cd. Waaronder ook de twee zonen van Gary, Gus en Jack.
Zo maken onder andere John Sykes, Glenn Hughes, Steve Morse, Steve Lukather, Don Airey en vele anderen hun opwachting. De selectie en uitvoering van nummers is soms verrassend. De opening is schitterend, zoals That’s Why I Play The Blues uit de speakers knalt, of het prachtige door Glenn Hughes ingezongen Nothing Is The Same en de geweldige uitvoering van Gary’s grootste hit Still Got The Blues door John Sykes.
Zijn andere grote kraker Empty Rooms wordt gezongen en gespeeld door Neil Carter, de man die het langst met Gary opgetrokken heeft. En wat te denken van The Loner, gespeeld door een werelds combo, Doug Aldrich – gitaar, Eric Singer – drums, Don Airey – toetsen en Bob Daisley – bas. This One’s For You, vertolkt door de zonen van Gary. Jack op gitaar en Gus als zanger, leggen zij er toch hun eigen beleving in. Meer naar Jimi Hendrix neigend, een mooie ode aan hun vader. Parisienne Walkways mag natuurlijk niet ontbreken in een tribute aan Gary Moore, het nummer waardoor ik verliefd werd op zijn gitaarspel, hier gespeeld door Steve Morse.

Het gros van de nummers is uit Gary`s blues tijdperk, het is zijn beste werk, hoewel sommige nummers niet te evenaren zijn doen Bob Daisley And Friends hier een geslaagde poging.

Tracklist and musicians:


01. That’s Why I Play The Blues
02. The Blues Just Got Sadder
03. Empty Rooms
04. Still Got The Blues For You
05. Texas Strut
06. Nothing’s The Same
07. The Loner
08. Torn Inside
09. Don’t Believe A Word
10. Story Of The Blues
11.  This One’s For You
12. Power Of The Blues
13. Parisienne Walkways

Website: earMusic


Ook op Blues Magazine ...