Foto Recensie: Bob Corritore & Friends - Do The Hip-Shake Baby!

Bob Corritore & Friends – Do The Hip-Shake Baby!
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Records
Releasedatum: 3 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Je mag jezelf best wel gelukkig rekenen als je je kan omringen met een grote groep muzikale vrienden. En zanger en mondharmonicaspeler Bob Corritone moet dan een zeer gelukkig mens zijn want opnieuw brengt hij, na het album ‘Don’t Let The Devil Ride‘, een album uit onder de noemer Bob Corritone & Friends.

En zijn vriendenkring is op dit album zeer groot. Ik zal ze eens opnoemen: de band The Fremonts met zanger Mighty Joe Milsap, blueszanger Alabama Mike, gitarist L.A. Jones, zanger-pianist Henry Gray, zanger-gitarist Bill Perry, The Andy T. Band met gastgitarist Anson Funderburgh, gitarist John Primer, gitarist Junior Watson, zanger Sugaray Rayford, zanger John “Primetime” Smith, gitarist Kid Ramos, gitarist Johnny Main van The 44s, bassist Bob Stroger, pianist Fred Kaplan, bassist Bob Welsh en gitarist Nathan Jones.
Met zo’n uitgebreide vriendengroep kan het niet anders dan dat dit album één groot bluesfeest is. En Bob Corritone levert in elk nummer op dit album een indrukwekkende harmonica bijdrage, die van hard brullend en loeiend tot ingetogen, hartverscheurende switcht.

Er wordt geopend met het Slim Harpo nummer Shake Your Hips, dat gezongen wordt door Mighty Joe Milsap. Het nummer heeft hier een zeer broeierige en deinende bonkende uitvoering gekregen met Bob’s scheurende en loeiende harmonica in de hoofdrol. Gonna Tell Your Mother is een uitbundig swingende cover van het Jimmy McCracklin nummer, dit keer gezongen door Alabama Mike en met gitarist L.A. Jones. Een heerlijk jumpblues nummer waarin de harmonica vrolijk pompt en het jazzy gitaarspel van L.A. Jones positief opvalt.
Jimmy Reed’s Bitter Seed pompt loom en heeft de rauwe, diepe zang van Oscar Wilson naast de luid huilende en kermende harmonica van Bob. Hank Ballard’s The Twist is in een heerlijk intiem swingende versie te horen mey zanger-pianist Henry Gray in topvorm, aangespoord door de hard kermende harmonica van Bob.
You Better Slow Down is een nummer van Bill “Howl’n Madd” Perry. Een zeer lui en rauw nummer in de stijl van “Little Red Rooster”. De soulstrot van Alabama Mike past perfect in de pompende soulvolle shuffle Worried Blues. John Primer is te horen in het Muddy Waters nummer Love Deep As The Ocean. Een ´basic” bluesnummer dat rauw en fel klinkt met snijdende gitaarwerk en de bronstige harmonica van Bob.
Daarna volgt de luchtige shuffle Trying To Make A Living met gitarist Junior Watson en de krachtige soulvolle stem van Sugaray Rayford. Stand By Me is een pure soulballad met zanger Alabama Mike en the Andy T. Band met gastgitarist Anson Funderburgh. Bob’s harmonica fungeert hier als de blazerssectie. Slim Harpo’s I’m Gonna Keep What is in een fel rockende uitvoering te horen met de doorleefde zang van Mighty Joe Milsap.
I Got The World In A Jug is een boogie van Canned Heat en klinkt hier loom en lui met zang van John “Primetime” Smith. In Few More Days gaan Bob en zijn vrienden op de soulvolle doowop toer met Alabama Mike als hoofdzanger.
Het rauwe en traag funkende Keep The Lord On With You met vlammend gitaarwerk van Kid Ramos en intense zang van Sugaray Rayford sluit dit album af.

Bob Corritore en zijn vrienden hebben wederom een zeer geslaagd en indrukwekkend bluesalbum afgeleverd! Van mij mogen ze elk jaar een reünie houden en daar dan een album van uitbrengen!


Tracklist:
01. Shake Your Hips
02. Gonna Tell Your Mother
03. Bitter Seed
04. The Twist
05. You Better Slow Down
06. Worried Blues
07. Love Deep As The Ocean
08. Trying To Make A Living
09. Stand By Me
10. I’m Gonna Keep What I’ve Got
11. I Got The World In A Jug
12. Few More Days
13. Keep The Lord On With You

Website: Bob Corritore


Ook op Blues Magazine ...