Suzie-Cracks-The-Whip-Blues-Traveler

Blues Traveler – Suzie Cracks the Whip

Format: CD
Label: Floating World / Bertus
Release: 26 November 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Jan Marius Franzen

The Amerikaanse ‘jam’ band Blues Traveler is al meer dan 25 jaar actief en “Suzie Cracks the Whip” is het elfde studio album van deze groep. Ik ken ze vooral van die uitstekende coverversie van “Rag Mama Rag” van de ’tribute’ CD “Endless Highway – The Music of The Band”

Laat ik beginnen met dat de deze CD minder spannend is dan de titel doet vermoeden en dat de muziek van Blues Traveler weinig met blues te maken heeft. Op zich een niet onaardige CD die zijn weg zal weten te vinden bij luisteraars die de muziek van groepen als Little Feat te heavy en te intens vinden. De nummers “You Don’t Have To Love Me”, “Nobody Fall In Love With Me” en “Big City Girls” doen mij namelijk wel in de verte aan Little Feat denken, maar dan wel als goed in het gehoor liggende ‘light’ versies van deze muziek. Op het nummer “Devil In The Details” doet de band overigens weer enigszins aan Santana denken. Op zich is er niets mis mee als je een meteen associatie met een andere groep of artiest hebt als je een nieuwe CD hoort, maar vaak betekent ook dat de groep een eigen geluid ontbeert. En dat is wat Blues Traveler betreft het geval.
Een nummer dat er echt in positieve zin uitspringt is: “Things Are Looking Up”. Een avontuurlijk nummer, dat veel goed maakt en dus voor mij het hoogtepunt van deze CD.

Kortom: Beslist geen slechte ‘mainstream’ CD, die lekker in het gehoor ligt. Een prima CD om in de auto te draaien of als je aan het klussen bent. Er staat zoals gezegd wel een heel erg goed nummer op (“Things Are Looking Up”). Als ik deze CD een cijfer zou moeten geven dan zou dat een erg mager zeventje zijn.

Suzie Cracks The Whip track list:

1. You Don’t Have To Love Me
2. Recognize My Friend
3. Devil In The Details
4. All Things Are Possible
5. Things Are Looking Up
6. Love Is Everything (That I Describe)
7. I Don’t Wanna Go
8. Nobody Fall In Love With Me
9. Cover Me
10. Saving Grace
11. Big City Girls
12. Cara Let The Moon

http://www.bluestraveler.com/


Ook op Blues Magazine ...