Blues Meets Girl – Blues Meets Girl
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 1 januari 2019

Tekst: Peter Marinus

De blues ontmoet een meisje…een bijzondere, ietwat vreemde naam voor een duo dat bestaat uit de Engelsman Mr. Downchild, geboren als Stephen Brazier, uit Londen en zangeres Kasimira Vogel uit Texas. De tegenwoordig ook in de States wonende Downchild verzorgt op dit album de zang, de harmonica en de slidegitaar.
Ik ben blij dat deze twee elkaar ontmoet hebben want het resultaat is een heel prettig, zeer gevarieerd album geworden met een zeer hoog bluesgehalte. En dat alles onder de naam Blues Meets Girl.

Ze gaan van start met Nightgown, een lekkere luie funky opener waarin je gelijk kennismaakt met de brullende harmonica van Downchild en waarin je flink wat “Help Me”(Sonny Boy Williamson) invloeden tegenkomt. In dit duet valt ook het zeer soulvolle stemgeluid van Kasimira op.
Zij zingt ook de rauw pompende boogie Listen Up Boys en bewijst daar dat zij het rauwe werk ook met gemak aan kan. Het nummer zit vol priemend gitaarwerk en huilende harmonica. Wie er nu precies de gitaar bespeelt is onduidelijk, aangezien gitarist Sean Carney ook op dit album mee doet. Mij ontbreekt echter de info in welke nummers. Didn’t See It Coming is een aanstekelijke rauwe rocker in een stijl die grofweg ergens tussen Dave Edmunds en Ronnie Earl ligt, gezongen door Downchild.
De lui sprankelende funky blues Grey Sky Blues wordt daarna weer gezongen door Kasimira. Dit nummer heeft hetzelfde warme funky bluesgeluid als Danny Adler’s Roogalator. De akoestische blues komt aan bod in het rauw bonkende Backstabber waarin Downchild’s bronstig pompende harmonica prima op z’n plek is. De elektrische blues Snapshot klinkt ook al lekker rauw, op z’n Howlin’ Wolf’s best. Het wordt verleidelijk gezongen door Kasimira, die begeleid wordt door schurend gitaarwerk en een loeiende harmonica.
De rocker Oh Baby klinkt lekker smerig met een fuzzy slidegitaar en venijnige zang van Kasimira. Na de lome bluesmambo Home To My Baby volgt de soepel swingende instrumental SwingingWith Hank met de priemende gitaar in de hoofdrol. Fishing Blues is een authentiek oldstyle bluesnummer met rauwe harmonica en al even rauw gitaarwerk. I’m Your Handyman klinkt daarna lekker zonnig. Een countryblues, die door Downchild gezongen wordt en waarin zijn huilende harmonica weer de show steelt.
Kasimira klinkt daarna weer lekker zwoel in de luie funky blues Shifting Gears. De aanstekelijk pompende bluesrocker What Did You Do wordt, als contasty, gevolgd door de rokerige jazzballad Special Man met Kasimira in de rol van verleidelijke nachtclubzangeres.
Als toetje volgt dan nog het bonusnummer en dat is een tweede versie van Home To My Baby.

Vervelen doe je je geen moment op dit uitstekende album van het Brits-Amerikaanse Blues Meets Girl.


Tracklist:
01. Nightgown
02. Listen Up Boys
03. Didn’t See It Coming
04. Grey Sky Blues
05. Backstabber
06. Snapshot
07. Oh Baby
08. Home To My Baby
09. Swinging With Hank
10. Fishing Blues
11. I’m Your Handyman
12. Shifting Gears
13. What Did You Do
14. Special Man
15. Home To My Baby (bonustrack)

Website: https://www.facebook.com/BluesMeetsGirl/