Blues Family – International Blues Family

Format: CD/ Label: LR Productions/ Release: januari 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Hans Wolven

Ik plaatste de cd in zijn lade, ging er voor zitten en werd gevangen door de vette manier van spelen van deze bijzondere groep. Ik werd gevangen door de sfeer, door de geluidskwaliteit en natuurlijk door de inzet van de muzikanten. Ik had nog nooit eerder van deze groep gehoord, maar dit is van hoge kwaliteit. Oftewel, grote klasse!
Een groep die in feite gevormd is rondom Lighting Red. De grootheid uit Austin Texas.
LZ Love en Lightnin’ Red hadden het idee opgevat een tour te doen in Europa. Muzikale begeleiding moest er zijn en ze hebben die gevonden in muzikanten uit Duitsland en Kroatië. En zie je hebt een International Blues Family. Van die optredens werd er een opname gemaakt, en het resultaat hiervan ligt dus nu in mijn cd-speler.
LZ Love is van origine een gospelzangeres die met Luther Vandross en Joan Armatrading heeft gespeeld. Daarbij heeft ze ook haar bijdrage geleverd aan Michael Franti & Spearhead’ en Tommy Castro. Zelf bracht ze “My Higher Ground” en “Mysterious” uit in 2006 & 2010.
Lightning Red is dan weer een legendarische bluesgitarist uit Austin, Texas die op heel wat bekende bluesalbums van de grootsten der aarde in dit genre heeft meegespeeld. Hij is een beschermeling en een ontdekking van Luther Allison.
De gevonden muzikanten uit Europa waren na enig zoek werk relatief snel gevonden. Dat waren de uitstekende mondharmonicaspeler Sonnyboy, de 18 jaar jonge bassiste Nerea Rudic en drummer-percussionist Tom Diewock.
De shuffles en grooves uit de gitaar van Lightning Red vliegen je om de oren op de veertien tracks die dit albums sieren en de doorleefde bluesy zang van LZ Love is voor mij een ware ontdekking, terwijl Sonnyboy zich de longen uit het lijf blaast op zijn mondharmonica en Tom Diewock en Nerea Rudic voor een uitstekende ritmesectie zorgen bij al deze tracks.
Lightning Red zingt met zijn rauwe bluesstem op een aantal nummers zoals “Don’t Have To Worry”, “Got The Power”, “Hard To Have The Blues”, het moddervette “Devil In You” en “Shoulda Listened”. Al wil ik wel zeggen dat de stem van LZ niet onder doet aan die van Lighning Red
In het mooie “Let The Spirit” en in “Change Is Gonna Come” zingen Lightning Red en LZ Love in duetvorm samen en ook dat verloopt in perfecte harmonie. Sonnyboy krijgt zijn gloriemoment op mondharmonica in het instrumentale “Cavern Crawl” en in “South Austin Shuffle” en “Backyard Boogie” laat Lightning Red zijn bluesgitaar lekker horen. Zolas ik al eerder zei: Grote grote Klasse !!

Ik wacht met spanning op hun tweede album ( er staat een nieuw optreden in europa gepland….dus…)

Website artiest: www.lightningred.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.