Blues Eaters – Night Ridin’ Daddy
Format: CD – Digital / Label: Lme Recordz
Releasedatum: 20 januari 2018

Tekst: Peter Marinus

Het zou te ver gaan om te zeggen, dat we overspoeld worden door releases van Franse bluesbands of artiesten. Maar hier heb ik er toch weer eentje te pakken gekregen! Een heel lekker album van de formatie Blues Eaters, een band die al in 2008 geformeerd werd en bestaat uit Norman Rosaia (zang, harmonica, gitaar), Thomas Hirsch (gitaar), Thomas Faye (bas) en Sébastien Courti (drums).
Zij hebben dit album gevuld met heerlijk ontspannen swingende bluesklanken waarin de jazz en 50’s rhythm & blues een grote rol speelt.

De band stelt zich voor in het openingsnummer Stompin’ Stuff, een instrumental waarin de gitaar van Thomas Hirsch de beste elementen uit de stijlen van Duke Robillard en Ronnie Earl verenigt. In de warm swingende shuffle Wandering Soul zijn zowel jazz als surf invloeden terug te horen.
Still The Same is een Cab Calloway-achtige luie swinger waarin blijkt dat Norman Rosaia een lekker rauwe stem heeft. Een rauwe slidegitaar opent de bluesmambo Outcast waarin de felle harmonica ook een belangrijke rol speelt.
Nurse Radio is een prima geolied swingende rocker met daarna de feestelijk swingende rhythm & blues van Killin’ Groove in de beste Fabulous Thunderbirds traditie. In het funky One Night In New Orleans met zijn vroege 60’s sound moet je automatisch aan Willy DeVille en Elvis Presley denken. In de vlammende shuffle Never Surrender valt Norman Rosaia op met zijn felle zang en zijn priemende harmonica. She’s Back is net zo’n spetterend nummer waarin de Blues Eaters bewijzen een echte swingmachine te zijn.
De band gaat er op jazzy wijze vandoor met de zeer intieme shuffle Beauty & The Bounder. Zanger Norman Rosario zingt hierbij dermate intiem dat het klinkt alsof hij in je oor staat te hijgen.

Ik ben blij om weer eens een lekker relaxed swingend album uit Frankrijk te hebben gehoord. En dat de Engelse uitspraak van zanger Norman Rosaia niet helemaal “je dat” is…peu importe!!


Tracklist:
01. Stompin’ Stuff
02. Wandering Soul
03. Still The Same
04. Outcast
05. Nurse Radio
06. Killin’ Groove
07. One Night In New Orleans
08. Just A Shadow
09. Never Surrender
10. Taken Lives
11. She’s Back
12. Beauty & The Bounder

Website: Blues Eaters