Foto Recensie: Blues Caravan 2016: Blue Sisters In Concert - Featuring: Tasha Taylor - Layla Zoe - Ina Forsman

Blues Caravan 2016: Blue Sisters In Concert – Featuring: Tasha Taylor – Layla Zoe – Ina Forsman
Format: CD – DVD / Label: Ruf Records

Releasedatum: 16 December 2016

Tekst: Stan van der Lugt

In de zoveelste editie van Blues Caravan treden dit keer 3 talentvolle zangeressen op, Ina Forsman, Layla Zoe en Tasha Taylor. De dames trappen gezamenlijk af met een gloedvolle versie van de klassieker Chain of Fools. Meteen kippenvel, alsof de tijden van de Pointer Sisters herleven.

Na dit intro volgen solo sets waarbij Ina de spits afbijt. Voor de blues liefhebbers valt misschien niet zoveel te beleven want Ina leunt voornamelijk op songs met soul invloeden. Voor mij in ieder geval geen straf. In Bubbly Kisses krijgen we lekkere swingende Cocktail Jazz voorgeschoteld. Aan het eind van het optreden worden de blues liefhebbers toch op hun wenken bediend met Queen Bee (James Moore) met hierin een fijne gitaarsolo van Davide Floreno. Het optreden sluit af met het suggestieve I Want A Little Sugar In My Bowl van Nina Simone, het grote voorbeeld van Ina.

Na Ina komt Tasha Taylor het podium op. De dochter van de in 2000 overleden blues en R&B zanger Johnny Taylor begeleidt zichzelf in een aantal songs op de elektrische gitaar. Blues is er blijkbaar met de paplepel ingegoten en dat is te merken ook. Voornamelijk in blues gedrenkte songs die door Tasha zelf gepend zijn. Maar er is ook plaats voor covers waaronder een prachtig eerbetoon aan Amy Whinehouse, in een mooie versie van Valerie. Je moet maar durven. Wederom een kippenvel moment.  Als afsluiter volgt nog een hommage aan haar vader, het naar Stax soul neigende Who’s  Makin Love. Na dit overtuigende optreden volgt Layla Zoe uit Canada.

Layla brengt een gevarieerde set met afwisselend rock, blues en funk. Opvallend zijn haar wat rauwe vocalen die doen denken aan die van Janis Joplin. Ook voor Davide Floreno is er een hoofdrol. De echtgenoot van Erja Lyytinen krijgt de ruimte in Leave You For Good en in de prachtige ballad Don’t Wanna Hurt Nobody. Heerlijk gitaarspel dat er in gaat als gesneden koek bij het publiek.

Het optreden eindigt in een climax wanneer Ina, Tasha en Layla zich weer gezamenlijk op het podium vertonen. Ze gaan ontspannen los in een vijftal swingende covers waaronder Honky Tonk Woman en Rock Me Baby.

Het is een beproefd recept van Ruf records. Een concertregistratie op dvd, met daarnaast een cd met het volledige of een deel van het optreden. In het geval van ‘Bluescaravan 2016’ telt de dvd maar liefst zesentwintig songs en is er op de cd ruimte voor zestien songs. Hoewel de dvd een lange zit is verveeld het optreden geen moment. Er is genoeg variatie in artiesten en songs en de kwaliteit is hoog. Maar dat zijn we al gewend van Bluescaravan. Op naar de editie van 2017.

Tracklist CD:
01. Chain Of Fools
02. Hanging Loose
03. Davil May Dance Tonight
04. Bubbly Kisses
05. No Room For Love
06. What Difference Does It Make
07. Wheatherman
08. Who’s Making Love
09. Work Horse
10. Don’t Wanna Hurt Nobody
11. Never Met A Man Like You
12. Honky Tonk Woman
13. Tell Mama
14. In The Basement
15. Come Together
16. Rock Me Baby

Tracklist DVD:
01. Chain Of Fools
02. (Your Love Has Lifted Me) Higher And Higher
03. Hanging Loose
04. Devil May Dance Tonight
05. Farewell
06. Bubble Kisses
07. No Room For Love
08. Queen Bee
09. I Want A Little Sugar In My Bowl
10. What Difference Does It Make
11. Wedding Bells
12. Weatherman
13. One And Only
14. Valerie
15. Who’s Making Love
16. Put Your Hands In The Air
17. Leave You For Good
18. Work Horse
19. Don’t Wanna Hurt Nobody
20. Never Met A Man Like You
21. Sweet Angel
22. Honky Tonk Woman
23. Tell Mama
24. In The Basement
25. Come Together
26. Rock Me Baby

Band:
Davide Floreno – guitar
Walter Latupeirissa – bass
Marku Reinikainen – drums

Website: Ruf Records


Ook op Blues Magazine ...