Foto Recensie: Blues Captain - Welcome To The Rock ‘n’ Roll Show

Blues Captain – Welcome To The Rock ‘n’ Roll Show
Format: CD / Label: Rock CD Records
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Fans van het geluid van The Black Crowes hoeven niet langer te treuren over de inactiviteit van hun favoriete band. Ik ben blij dat ik ze een prettige verrassing uit Spanje kan aanbieden, namelijk de band Blues Captain. Deze band is geformeerd rond zanger-gitarist Jordi Mourelo en bestaat verder uit Victor Manjarin (bas), Ricard Lujano (drums op 2 nummers), Quim Fernández (drums op de meeste nummers) en Valenti Adell (orgel).

Hun geluid is overduidelijk op de Black Crowes sound gebaseerd, zonder dat een bezwaar is. Ze klinken namelijk lekker rauw en fel en mengen er net zo makkelijk Bad Company of Z.Z. Top invloeden doorheen. En je hoort nergens dat we hier met een Spaanse band te maken hebben en dat vind ik ook al een hele prestatie!

De opener, Welcome To The Rock ‘n’ Roll Show, is gelijk al een smerig rockend rhythm & bluesnummer. En hier valt op dat het stemgeluid van Jordi Mourelo de stem van Chris Robinson akelig dicht benadert en zijn snijdende gitaarwerk mag er ook zijn!
In de bonkende trage bluesrocker Now wordt het Crowes geluid vermengd met een sompig Z.Z. Top geluid. Het resultaat is een loom funky nummer. De Crowes invloeden zijn een stuk minder in het broeierig groovende Fire On A Mountain, een nummer dat net zo goed uit de Bad Company koker had kunnen komen.
Apart is de mix van Crowes-achtige bluesrock en pittige powerpop in Come Tomorrow waarin dus zowel bijtend bluesy gitaarwerk als melodieus gitaarwerk zij aan zij gaan. Na het losjes funkende Find My Way Home volgt Shine, waarin voor het eerst het soulvolle orgel van Valenti Adell op een zeer aangename wijze opvalt. There’s Always Something You Can’t Forget is een vet funky bluesnummer met een heel licht Lynyrd Skyyrd luchtje.In het stevig riffende No Excuses  zit een tegen de glamrock aanschurkend geluid (denk hierbij aan Bowie’s  “The Jean Genie” of “Rebel Rebel”) maar dan, uiteraard, vermengd met een soulvolle Black Crowes geluid.
Dit heerlijke album wordt afgesloten door twee vurige rockers, het stug doorpompende Bastard Blues en het vlammend rockende Never Look Back.

Blues Captain heeft met dit album voor een zeer aangename verrassing op het bluesrock gebied gezorgd. Liefhebbers van het classic 70’s rockgeluid en uiteraard The Black Crowes kunnen hier echt niet omheen!

Blues Captain2019-Welcome To The Rock 'N' Roll Show


Tracklist:
01. Welcome To The Rock ‘n’ Roll Show
02. Now
03. Fire On A Mountain
04. Come Tomorrow
05. Find My Way Home
06. Shine
07. There’s Always Something You Can’t Forget
08. No Excuses
09. Bastard Blues
10. Never Look Back

Website: www.facebook.com/bluescaptainjordimourelo


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.