Format:Cd, Digital
Label: Eigen beheer
Release: 14 Feb 2023

Net zoals zoveel bands in de wereld, heeft Blues Arcadia de tijd die de Covid crisis met zich mee bracht goed besteed. Deze band uit het Australische Brisbane afkomstige band heeft hun soulvolle blues verstevigd met jazzy en funky invloeden. Zanger en frontman Alan Boyle zingt geweldig, gitarist Chris Harvey speelt dan weer in dienst van het nummer of breekt uit met een vlammende solo. Paula Girvan (keyboards) brengt de jazz, terwijl de ritmesectie, bassist Jeremy Klysz en drummer Casper Hall, meer funk in hun spel leggen.

Blues Arcadia won al drie keer de Australische blues awards en zo luisterend naar dit album is dat niet gek. Zanger Alan Boyle is het hart van deze band, zijn stem, zijn manier van zingen komt van uit zijn ziel. Als je al band gezegend bent met zo’n talent is het makkelijk muziek maken. Alle nummers vloeien, ze glijden, het is aalgladde soulblues van hoog niveau. De nummers zijn goed maar voor mij ontbreekt aan de spark, de twitch, het vuurwerk die album doet ontbranden. Het doet me denken aan de Quinn Sullivans album Wide Away. Ook zo’n strak gepolijst album. Now or Never van Blues Arcadia is een album die de weg naar de liefhebbers wel zal vinden. Het is lekkere wegluister muziek maar niet helemaal my cup of tea.

Sterke nummers zijn de openingstrack Dollar Bill, het mooie Feet don’t fail me now, Get yourself together met vette basgroove en het funky Follow the leader.

Blues Arcadia - Feet Don't Fail Me Now

 
Tracklist:
1. Dollar Bill
2. Broadway Chapel
3. Get Yourself Together
4. Cry Baby
5. Feet Don’t Fail Me Now
6. Post-Modern Times
7. Now Or Never
8. Follow The Leader
9. Thoughts And Prayers
10. She’s A Lady
11. More Than Less

Blues Arcadia:
Alan Boyle – vocals
Chris Harvey – guitars
Jeremy Klysz – bass
Paula Girvan – piano/keys
Casper Hall – drums, percussion, backing vocals

Guest musicians:
Trumpet – Clint Allen & Dan Quigley
Tenor saxophone – Cassie Whitehead & Alex Price
Baritone saxophone – Alex Price
Horn arrangements by Alex Price and Blues Arcadia


Ook op Blues Magazine ...