Blind Lemon Pledge

Blind Lemon Pledge – Pledge Drive
Format: CD / Label: OFEH Records
Releasedatum: 4 maart 2016

Tekst: Eric Campfens

Blind Lemon Pledge is de ‘alias’ van James Byfield, een multi-instrumentalist en producer uit Californië. Naast percussie, gitaren, keyboards, harmonica, diverse blaasinstrumenten en bas is hij een virtuoos op de erhu, een uit China afkomstige tweesnarige viool. Naast blues, country en folk heeft Byfield zich ook verdiept in muziek uit deze regio. En dit is op zijn albums te horen. Americana met oosterse invloeden.

Op ‘Pledge Drive’ bespeelt Byfield weer de meeste instrumenten zelf. Alleen op saxofoon en mondharmonica krijgt hij ondersteuning van respectievelijk Rick Lecompte en Jenny Reed. Het album bestaat uit twaalf prima nummers en variëren in stijl van bluesachtige balladen, New Orleans R&B tot steviger rockwerk. Ook wat teksten betreft is Byfield een meester in zijn vak. Luister maar naar Birmingham Walk over de Civil Rights Movement en She Broke The Ten Commandments, een depressief nummer over een verloren liefde. Mijn favoriete nummers zijn de klassieke blues You Know You Really Got The Blues en de treinblues Railroad Mama.

Met ‘Pledge Drive’ wordt de luisteraar op een geheel eigen wijze door de diverse schakeringen van de Americana geleid. Wat mij betreft een meesterwerk.

Tracks:
01. Run Joe Run
02. Moon Madness
03. Nag Nag Nag
04. Cora Lee
05. Birmingham Walk
06. 5 Weeks Of Heaven
07. She Broke The Ten Commandments
08. You Can’t Get There From Here
09. O Katrina
10. You Know You Really Got The Blues
11. Kokomo
12. Railroad Mama

Website: Blind Lemon Pledge

 

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by