Black Joe Lewis & The Honeybears – The Difference Between Me & You
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 7 september 2018

Tekst: Wim Velderman

Wie of wat maakt het verschil op de nieuwe cd van Black Joe Lewis en zijn band? Eenvoudig kun je zeggen: zij spelen en wij luisteren. Klinkt wat flauw, maar ga er maar eens rustig voor zitten. Tenminste als je dat kunt, want ik kan me zo voorstellen dat deze sound prikkelt. Prikkelt om te bewegen en daar is niets mis mee, toch.

Er staan dertien tracks op het album dat al vrij snel na het vorige (Backlash) uit 2017 verschijnt. Om welke moverende reden is niet duidelijk. Bij de meeste cd-maatschappijen gaat het om twee oorzaken: of het was een groot succes en daarom snel de opvolger of juist het omgekeerde de vorige snel vergeten en met wat nieuws komen. Hoe dan ook, de cd ligt er en is een nieuw visitekaartje van de band. Dat kaartje is altijd hard nodig, omdat men aan een cd nauwelijks verdient, ook niet bij grote oplages, dat is alleen voorbehouden aan de echt grote acts. Nee, men moet het hebben van het visitekaartje om optredens te krijgen. Hoe meer hoe liever, want daar wordt echt wat verdiend (alhoewel er flink wat aan de strijkstok blijft hangen door/voor taks, management, boekingsbureau en zaalhouder).
Het is Black Joe gelukt het product goed te verkopen. Als je op de site van de band kijkt zie je een rits aan optredens voor de komende maanden en alles in de States.

Acht bandleden gaan dan aan de slag in de groep die vanaf 2007 bestaat. De dertien tracks op dit album zijn van kwaliteit. Rhythm and blues oude stijl, maar ook de soul en funk van jongens als JB. Een heerlijke ruige, vuile sound veroorzaakt door effectpedalen met lichte distortion en wat er al niet meer tegenwoordig in zo’n pedaal zit of uit het effecten rack. Goed gekozen door de sound engineer en producer. Zelf vind ik een track of negen van een cd altijd mooi, daarna wordt ik wat luistermoe en verlang naar de volgende cd. Hier is dat absoluut niet het geval en dat is THE DIFFERENCE.
Fijn dat Joe ooit gitaar heeft leren spelen in de lommerd waar hij werkte. Top om daarna in allerlei cafeetjes te vragen of ie er mocht spelen. Ervaring, succes en telkens aansluitende gelijkgestemde bandleden.
Van de Universiteit van Texas via allerlei omwegen naar de platenmaatschappij en het podium. Ga luisteren en ontdek ‘The Difference Between Me & You’.


Tracks:
01. Nothing but a Cliché
02. Face in the Scene
03. No Rhyme or Reason
04. Some Conversations You Just Don’t Need to Have
05. Culture Vulture
06. Suit or Soul?
07. Handshake Drugs
08. She Came Onto Me
09. Do Yourself In
10. Hemmin’ & Hawin’
11. Girls on Bikes
12. Gut Feeling
13. Blue Leather

Website: Black Joe Lewis

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by