Black Joe Lewis & The Honeybears – On Audiotree Live
Format: CD – Digital / Label: Audiotree Music
Releasedatum: 24 oktober 2018

 Tekst: Paul Op Den Kamp

Een verzameling sessies voor Audiotree. Deze website heeft als missie om artiesten meer bekendheid te geven. Muzikanten krijgen de kans om een sessie op te nemen die vervolgens op plaat en via Youtube verspreidt wordt, waarbij de live setting de proeftuin is van het kunnen van de betrokken artiest. Deze verzamelaar volgt snel op het eigen album ‘The Difference Between Me & You’, ook besproken op deze website.
Deze artiest is Black Joe Lewis en timmert al enkele jaren aan de weg. Opgericht in 2007 positioneren ze zichzelf tussen de muziek van James Brown en Howlin’ Wolf in. Ergens halverwege de blues en de funk vond de band haar eigen unieke geluid. Ondanks de omvang en gevarieerd instrumentarium klinkt de band als een geheel. Waar een te druk klankbeeld op de loer ligt weten ze het even gedoseerd als vol te laten klinken.
Zoals eerder gezegd is de sessie integraal op Youtube te vinden.

Aan de live omgeving ontbreekt een ding: een enthousiast publiek. Na het einde van een nummer blijft er een bepaalde stilte hangen, een vreemd klinische sfeer valt over de feestelijkheden. Iets dat tijdens een concert natuurlijk niet gebeurd. Je kunt je voorstellen dat er dan een wederkerigheid ontstaat die zorgt voor een fantastische avond.

Jammer dat de band voorlopig niet de oversteek naar Europa lijkt te gaan maken.


Tracklist
01. Some Conversations You Just Don’t Need to Have
02. She Came Onto Me
03. Suit or Soul?
04. No Rhyme or Reason
05. Do Yourself In
06. Hemmin’ & Hawin’
07. Face in the Scene

Band:
Joe Lewis – Vocals and Guitar
Michael Brinley – Guitar
Bill Stevenson – Bass
Jason Frey – Sax
Joe Woullard – Sax and Flute
Jordan Cook – Drums

Website: Black Joe Lewis & The Honeybears

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by