Foto Recensie: Big Llou Johnson - Bigman
Big Llou Johnson – Bigman
Format: CD, Digital
Label: Golden Voice audio recordings
Release: October 2021

Tekst: Jos Verhagen

In de vele muziek die een online Blues magazine wekelijks krijgt aangereikt zit soms een album dat net anders is dan de rest. Bij de eerste luisterbeurt van Chill on cold, de single van dit album, dacht ik van doen te hebben met de blues reïncarnatie van Barry White. Zelden een zanger gehoord met net zo’n diepe stem als Barry White. Het is een typering die Big Llou Johnson vaker ten deel valt. Chill on cold is heerlijke Chicago blues in al zijn facetten, met een haast spoken word performance van Big Llou. Met een keur aan blues vrienden brengt hij naast Chicago blues ook wat Crooner werk in de beste traditie van Frank Sinatra.

Het album Bigman staat vol levendige Chicago blues, vol blazers, backing vocals, lekker puntig gitaarwerk en de donkere stem van Big Llou. Zijn zang lijkt meer op spoken word dan op zingen maar dat is nu net de charme van dit album. Het album zit vol afwisseling, naast heerlijk Chicago blues, een mooie croon song Let’s misbehave en een rustige akoestisch nummer Sunshine on your face met Anne Harris, een bekende violiste uit Chicago. Het nummer biedt een mooi tegenwicht aan de Chicago blues.

Chicago blues tracks als Lightning strike en funky titel track Bigman, luister naar dat heerlijke bas ritme, gaan er in als koek. Het vrolijke Chucky Ducky Quack Quack met een grappige tekst zit vol instrumentele verrassingen. De piano boogie Stuff to do en het ijzersterke Never get over me zijn samen met het funky swingende Beez that way sometimes heerlijke Chicago blues nummers en laten horen wat een fijn album dit is.

Website: http://www.bigllou.com/

Tracklist:
1: Lightning Strike
2: Big Man
3: Chill on Cold
4: Let’s Misbehave
5: Shucky Ducky (Quack Quack)
6: Sunshine on Yo Face (feat. Anne Harris)
7: Stuff to Do
8: Fever
9: Never Get over Me
10: Beezthatwaysometimes


Ook op Blues Magazine ...