Big Kettle Drum – I Thought You’d Be Bigger (EP)
Format: CD – Digital / Label: Kettlehead Records
Releasedatum: 27 juli 2018

Tekst: Peter Marinus

Ze noemen zichzelf een “Americana soul” duo. Ik heb het over het duo Big Kettle Drum uit Florida bestaand uit Brant Christopher Menswar en J.T. Keel. De soul heeft de overhand op deze EP, die geproduceerd werd door Carla Olson.

In de opener, Bring That Love, durf ik zelfs te spreken over soulpop in een stijl die aan Hall & Oates doet denken. Een soulvol nummer dus, licht funky, met de prima soulvolle stemmen van Big Kettle Drum, blazers en het soulvolle orgel van Barry Goldberg. Hoe langer ik naar dit nummer luisterde hoe meer Charles & Eddie bij mij kwamen opzetten. Bad Bad Man is een stuwende bluesy shuffle met een schroeiende harmonica van Rob Stone en de schurende slidegitaar van J.T. Keel. De soul is in volle glorie te horen in de luie ballad Empty Page met krachtige bluesy zang, soulvol orgel en priemende gitaar. Original is een hoekig funkend nummer in een rauwe blues saus met een brandende slide. Damn My Baby’s Gone zit meer in de Bruce Hornsby hoek. De soul is hier ingepakt in een pop/Americana jasje met sprankelend atmosferisch gitaarwerk. De aflsuiter van de EP is Free Again, een funky bluesrocker met rauwe gitaarriffs en een zeer krachtig huilende harmonica.

Big Kettle Drum is een aanwinst aan het soulfront. Deze zes nummers doen mij al reikhalzend uitkijken naar een volledig album.


Tracklist:
01. Bring That Love
02. Bad Bad Man
03. Empty Page
04. Original
05. Damn My Baby’s Gone
06. Free Again

Website: Big Kettle Drum