Foto Recensie: Big Daddy Wilson, Vanessa Collier & Si Cranstoun - Blues Caravan 2017

Big Daddy Wilson, Vanessa Collier & Si Cranstoun – Blues Caravan 2017
Format: CD + DVD Video / Label: RUF Records
Releasedatum: 23 maart 2018

Tekst:  Wim Velderman (programmamaker o.a. RTV Apeldoorn)

Duitsers steken vaak de draak met Hollandse caravan-reizigers. Toch komt de misschien wel leukste en ieder geval muzikaalste reiziger met caravan uit Duitsland. Ieder jaar maar weer, met dezelfde bagage maar met nieuwe reizigers : Blues Caravan.

‘Blues Caravan 2017’, een rondreizend gezelschap musici, aan elkaar gelinkt door Thomas Ruf. Thomas is de eigenaar van de in Lindewerra -Duitsland, zetelende maatschappij en uitgeverij Ruf-Records. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de hedendaagse blues en weet actief muzikanten te stimuleren hun talent toe te vertrouwen aan een nieuw publiek. Het concept is niet gek, je zoekt jaarlijks naar drie talenten en laat hun een showcase verzorgen met een kleine band. Je laat ze optreden all over the world en de kans dat langzamerhand ,door de promotie op rtv, media en de herhaling men naamsbekendheid krijgt is groot. Het is Ruf al jarenlang gelukt artiesten op deze manier te lanceren en daarna te verkopen.

Terwijl de Caravan 2018 al weer op weg is laat Caravan 2017 horen en zien hoe het eraan toe gaat. Een live-cd en een dvd geven een mooi inkijkje in het musical camping-life van Big Daddy Wilson, Vanessa Collier & Si Cranstoun. Eigen nummers, covers en vaak samen uitgevoerd. Afwisselend en muzikaal terwijl het toch maar om een klein muzikaal gezelschap staat. Artiesten die uitgedaagd worden het beste van zichzelf te geven. Verwacht geen vierentwintig sporen opnamekwaliteit, maar het sfeertje van de blueskroeg op de hoek of in dit geval de spreekwoordelijke campingkantine.
Een Blues-caravan met een zekere jaarplaats of plek op iedere camping. Leuk om eens kennis te maken met deze muzikale buren.


Tracks:
01. Unchained My Heart
02. Tongue Tied
03. Poisoned The Well
04. Two Parts Sugar, One Part Lime
05. All Around The World
06. Coupe De Ville
07. Run Free
08. Cross Creek Road
09. Walk A Mile In My Shoes
10. Country Boy Soul Medley
11. You’re Gonna Make Me Cry
12. I Wanna Know Why
13. Bring It Home To me
14. Twistin’ The Night Away

Band:
Big Daddy Wilson: vocals
Vanessa Collier: vocals, Sax
Si Cranstoun: vocals
Laura Chavez: guitar
Roger Inniss: bass
Markku Reinikainen: drums

Website:
RUF Records
Big Daddy Wilson
Vanessa Collier
Si Cranstoun


Ook op Blues Magazine ...