big daddy wilson time

Big Daddy Wilson – Time
Format: CD / Label: Dixiefrog
Release datum: 3 april 2015

Tekst: Bert Lek

Vijf jaar geleden kocht ik zijn eerste solo cd ‘Love Is The Key’. Ik was meteen verkocht van zijn prachtige donkere stem. Mijn speurtocht naar de man bracht mij in Duitsland. Daar was Wilson Blount als marinier blijven hangen aan Helga. Van daar uit probeerde hij Europa te veroveren. Wilson zocht een groep geweldige musici om hem heen, waaruit hij kan putten als er concerten zijn. Door mooie concerten en twee studio en twee live cd’s is hem dat terecht gelukt. Het bracht hem zelfs terug naar Amerika en naar Nieuw-Zeeland. Over het laatste is Wilson zo trots, dat hij er een mooi lied aan wijdt op dit prachtige album. Het gegeven is simpel, maar je moet er maar opkomen. “Jij bent het eerste, die de warmte van de zonnestralen voelt en de vogels hoort zingen.” Dat klopt als een bus.

Samen met mede-schrijver Staffan Astner die, op de vocalen na, alle instrumenten voor zijn rekening neemt wordt het met Paris Renita Gilbert een heel vrolijk nummer. In het openingsnummer Time To Move wordt net als in het tweede nummer een haan opgevoerd, die aangeeft wat je moet doen of wat Wilson voelt. Vriend Eric Bibb brengt je met zijn zes string banjo in Time To Move in Indiaanse sferen. Datzelfde doet andere vriend Staffan Astner in Some Say. Het klinkt heel oosters. Terwijl We’re Ready een heerlijk slome reggae uitvoering heeft. Wilson grijpt meerdere malen terug op zijn verleden. In She Loves Me brengt hij een ode aan zijn vrouw Helga en in Miss Dorothy Lee aan zijn overleden moeder aan wie hij deze cd opdraagt. Ook zijn lieve dochter Daisy, ooit de kleine vlinder, wordt niet vergeten.

Een van de vele hoogtepunten is het nummer Time. Tijd is niet jouw vriend, zeker niet wanneer je in de spiegel kijkt. Veertien juweeltjes op het schijfje met een boekje met de songteksten en foto’s, die de geschiedenis van Wilson vertellen. Verwacht geen heftig werk, maar je krijgt prachtige relaxte blues, gospel en soul om op een avond met een mooie vrouw met een goed glas wijn te genieten van de drie vrienden Wilson, Eric en Staffan.

Tracks
01 Time To Move
02 Bullfrog
03 She Loves Me
04 Mississippi John
05 Some Say
06 Time
07 Dead End Road
08 Would You Look At That Car
09 Like A Sunny Day
10 New Zealand – Aotearoa
11 Miss Dorothy Lee
12 Mama’s Words
13 We’re Ready
14 Daisy

Website Big Daddy Wilson


Ook op Blues Magazine ...