Recensie: Big Bear – Wretch

Big Bear – Wretch
Format: CD (EP) / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 14 april 2017

Tekst: Peter Marinus

Dat er zo nu en dan ook wat ruimhartiger over het blues (rock) genre gedacht wordt, bewijst deze recensie van het Britse duo Big Bear, uit Liverpool.

Op hun debuut cd ‘Wretch’ staan namelijk spijkerharde nummers, die het beste omschreven kunnen worden als een mix van garageblues en stoner rock. Mix bijvoorbeeld The Black Keys maar eens met the Queens Of Stone Age en je weet wat ik bedoel.

Het is meteen al raak bij het eerste nummer van de cd, Sobriety. Voorzien van een snoeiharde fuzzmuur, die dus door slechts twee man wordt voortgebracht. Joshua Pulleyn op zang, gitaar, bas en voetpercussie en Connor Di Leo op drums en zang.
Ook het tweede nummer, Stingray,  is loodzwaar. Een langzaam, dreigende fuzzblues die na het intro overgaat in een enorm massieve geluidsmuur. Meedogenloos hard en toch pakkend. Ik geef het je te doen!
Southern Discomfort begint voor dit duo vrij rustig met een haast Red Hot Chili Peppers-achtige funky groove. Uiteraard kan dat bij deze heren niet te lang duren en wordt de enorme fuzzberg weer over ons uitgestort. Heerlijk!!!
Bij de song Bulldozer verwacht je bij dit duo dat je verpletterd gaat worden door massieve grooves. Niets is echter minder waar want het gaat hier om een akoestisch solonummer van Joshua Pulleyn. Natuurlijk valt dit hopeloos uit de toon bij de rest van de nummers.

Deze cd is een prima kennismaking met deze harde jongens uit Engeland. Hopelijk binnenkort meer!

Tracklist:
01. Sobriety
02. Stingray
03. Southern Discomfort
04. Bulldozer

Website: Big Bear

18 juni 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe