Beth Hart - A Tribute To Led Zeppelin (album cover)

Beth Hart – A Tribute to Led Zeppelin
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Provogue – Mascot Label Group
Release: Februari 2022

Tekst: Jos Verhagen

De aankondiging van dit album deed me uitkijken naar deze plaat. Nu hij in mijn Cd speler ligt voelt het, bij een eerste luisterbeurt, alsof ik in het TV programma Tribute to the coverbands zit, het alleraardigst programma van SBS 6. Maar luister je dan het album een paar keer af, is het een album met drie gezichten.

Wat als eerste blijft hangen is de tijdloosheid van de Led Zeppelin nummers, ten tweede de mooie orkestrale uitvoeringen hiervan en als derde Beth Hart. Het is en blijft een puzzel om te bepalen waar ik naar zit te luisteren. Dit alles neemt niet weg dat het een geweldige plaat is. Maar wij recensenten zijn een eigenwijs volkje en proberen toch de muziek vaak in een hokje te stoppen zodat de lezer van een review een verwachtingspatroon kan opbouwen.

Dus; A tribute to Led Zeppelin is een heel geslaagd Album met het beste van wat Led zeppelin aan nummers gemaakt heeft, gezongen door een zangeres die van zichzelf al op een hoog niveau acteert maar met haar stem toch haar eigen signatuur heeft weten toe te voegen. Zo dat is er uit.

Omdat het zo’n worsteling was het geheel te labelen had ik wat Facebook vrienden gevraagd wat zij ervan vonden.

Juliette: Ik vind de Led Zeppelin cd van Beth mooier, gevoeliger en echt Beth Hart. De manier waarop ze het naar haar stijl gemaakt heeft is super! Ik hou ook van Zeppelin, maar zoals Beth het zingt dan raakt het je nog meer.

Marie Louise: De nieuwe cd van Beth Hart vind ik eerlijk gezegd een beetje tegen vallen. Ik mis dat échte pure recht uit hart zingen van haar. Het is nu meer een soort van coverband cd ipv een ode aan. Desalniettemin vind ik het toch ook een mooie cd maar hoor haar liever haar eigen repertoire zingen Toch sommige nummers geven kippenvel, Kasjmir is er zeker een van.

Frank: De CD is vrij stevig georkestreerd. Is niet echt mijn ding. Maar het album is vooral Beth Hart stem. Soms hoor ik haar bevlogenheid, maar te weinig. Een paar live uitvoeringen zou ik heel graag gezien hebben, zoals Whole Lotta Love op haar cd live at Paradiso.

Gerhard: Für einen Tribute für eine Hardrock Band wie Led Zeppelin hätte ich mir weniger Orchester Arrangements( David Campbell) gewünscht. Die Orchestermusik durchzieht die gesamte LP. Das nervt. Die Stimme von Beth ist sehr gut. Sie gibt wie immer alles

Met hun reacties kan ik volledig instemmen, het is een heerlijk album en iedereen moet voor zichzelf bepalen wat hij/zij ervan vind. Elke keer als ik deze uitvoering van Kasjmir weer hoor blijf ik het een van de mooiste uitvoeringen vinden die ik ken. De No Quarter/Babe I’m gonna leave medley is ook favoriet, hier zet Beth Hart de nummers volledig naar haar hand.

Tracklist:
1. Whole Lotta Love
2. Kashmir
3. Stairway To Heaven
4. The Crunge
5. Dancing Days / When The Levee Breaks (Medley)
6. Black Dog
7. No Quarter / Babe I’m Gonna Leave You (Medley)
8. Good Times Bad Times
9. The Rain Song

Website: https://www.bethhart.com/


Ook op Blues Magazine ...