Berdon Kirksaether

BERDON KIRKSAETHER & THE TWANG BAR KINGS – The Voodoo Sessions Live At Down Under
Format: CD/Label: Roller Records
Releasedatum: 2015

Tekst: Jan Hogenberg

De bluesveteraan Berdon Kirksaether uit Noorwegen heeft met zijn gelegenheidsband The Twang Bar Kings weer een beetje leven in een van de betere bluesbands van Noorwegen, CIA, gepompt. Samen met Stein Tumert op drums, Ron Hanssen op bas en Berdon op gitaar staat driekwart van deze bluesband nu dus weer op de planken. Aangevuld met Erik Gabrielsen op gitaar wordt dit een gevaarlijk en dreigend kwintet wat met deze EP nog even wil laten weten dat het gevaar nog steeds dreigt.
In deze samenstelling namen ze in 2013 nog het album Latenighters Under A Full Moon op. Nu dus als tussendoortje en waarschijnlijk als opwarmer voor een volledig album een registratie van een live optreden in het Down Under van Noorwegen. Want als je daar moet afreizen van noord naar zuid kan dat behoorlijk tijdrovend zijn. Vandaar de titel Down Under in Noorwegen naar het plaatsje Mjøndalen nabij Oslo.
Met slechts vier tracks wordt deze EP Voodoo Sessions gevuld. Opener Mama Roll Over laat de luisteraar direct weten hoe Berdon en zijn companen de blues willen overbrengen. Met overwegend donkere, opzwepende psychedelische bluesrock. Met strak gitaarwerk en een stevige ritmesectie komt dit nummer goed binnen.

Some Kind Of Voodoo is zoals de titel al aangeeft een spookachtig bluesnummer. Spannend en dreigend wordt dit nummer opgebouwd met een rustige beat en zang. Het gitaarwerk maakt het nummer zeker niet saai.
Madhouse doorbreekt de opgebouwde spanning met een up-tempo funky bluesrock nummer. Berdon laat al zijn virtuositeit los op zijn gitaar. Muzikaal zit het prima in elkaar echter tekstueel wat mager.
Afsluiter When The Moon Is On The Rise heeft de titel van deze mini-registratie ‘Voodoo Sessions’ volledig waargemaakt. Het wordt steeds donkerder en donkerder, de spanning wordt lang vastgehouden en de mist trekt nog lang niet op. De maan trekt weg maar het licht komt nog lang niet terug….
Het zal vast niet lang duren of de volledige concertregistratie zal naar buiten worden gebracht. Berdon Kirksaether heeft er dankzij deze EP in ieder geval weer een fan bij.

Tracklist:
01. Mama Roll Over
02. Some Kind Of Voodoo
03. Mad House
04. When The Moon Is On The Rise

Website: Roller Records/Berdon Kirksaether


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.